Spelar live. Zulueta kommer till Enköping. Foto: Samuel Andrésen

Zulueta testar nya skivan – i Enköping

Det blev som bandet ville. Nu kommer fyrmannabandet Zulueta till Enköping. – Kul att spela på min hemmaplan, säger pianisten och Enköpingssonen Linus Jonsheden.

  • Publicerad 11:50, 23 apr 2019

Kommer ni ihåg Zulueta vi skrev om för några veckor sedan? Karlstadsbandet med Enköpingssonen Linus Jonsheden vid pianot. Då skrev vi att bandet efter sina tre nyligen utgivna singlar vill ut och spela live, och gärna i Enköping. Så kommer det att bli. Fyrmannabandet har blivit bokade till nattklubben Cinema, den 11 maj.

– Jag är den enda i bandet med koppling till Enköping, så det är lite kul att vi nu kommer till min hemma­plan, säger Linus.

Debutsingeln ”King of the ocean” har gått som tåget på Spotify, med drygt 15 000 lyssningar på en dryg månad. Sedan debuten har Zulueta släppt singlarna ”Wandering” och ”One hit wonder” på kort tid. Nu håller de på att slutföra bandets första fullängdare.

– Totalt blir det tio låtar plus ett bonusspår. Gillar man singlarna vi har släppt hittills, så kommer man att gilla skivan. Det blir en ”mash” av de tre låtarna skulle man kunna säga, säger Linus.

Och ni tänker testa de nya låtarna på Enköpingsborna?

– Jag har faktiskt inte tänkt på det på det sättet. Det blir ju exklusivt på riktigt, konstaterar Linus med ett skratt.

– Annars kan jag tycka att många överanvänder ”exklusiv spelning”. Men det här blir ju verkligen det. Det blir första gången vi spelar låtarna live.

Zulueta är utöver singelsläppen också aktuella som en av akterna som nått Värmlands regionsfinal i Sveriges radios talangjakt "P4 Nästa" som avgörs den 8 juni.

Restaurang del av storsatsning

Nyheter Efter månader av hamburgartestning är Ica-bröderna Borgs senaste skapelse klar. Street Food By Borg's finns just innanför dörrarna på ICA Maxi. – Vi vill göra något som vi känner oss stolta över,...söndag 26/5 19:14

Sparkades ned vid järnvägsstationen

Nyheter En man som sparkades ned vid stationen på fredagen kunde lämna ett bra signalement på den misstänkte för dådet.söndag 26/5 18:06