Fyrmanna. Zulueta är vidare till riksfinal av P4 Nästa. Foto: Samuel Andrésen

Zulueta vidare till final i P4 Nästa

1 260 bidrag bantades ner till 25. Nu återstår bara åtta. Zulueta är vidare till den direktsända riksfinalen av P4 Nästa. – Tror ändå vi har en rätt hyfsad chans, säger Enköpingssonen och bandmedlemmen Linus Jonsheden.

  • Publicerad 11:11, 6 aug 2019

Tror ändå vi har en rätt hyfsad chans.

Det Karlstadsbaserade bandet Zulueta, med Enköpingssonen Linus Jonsheden vid pianot, har gått vidare till riksfinalen av musiktävlingen P4 Nästa.

Totalt skickades 1260 låtar in till tävlingen och efter regionfinaler och ytterligare en utgallring av en jury återstår nu bara åtta låtar som ska göra upp i riksfinalen som sänds live från Linköping den 24 augusti.

– Vi har lyssnat på alla bidrag och det finns jättemycket bra där. Tror ändå vi har en rätt hyfsad chans, säger Linus Jonsheden.

Zulueta är med och tävlar med bandets debutsingel "King of the ocean". Zulueta vann P4 Värmlands regionfinal.

Som vi tidigare skrivit har även en annan Enköpingsbo varit med och tävlat i årets upplaga av P4 Nästa. Frida Braxell vann Upplandsfinalen med låten ”Jag skall bara älska dig en liten stund”. Men där slutade dock tävlingen för Frida. Låten blev inte uttagen till riksfinalen i Linköping den 24 augusti.

I potten, förutom äran, ges vinnaren av P4 Nästa även ett löfte om att P4, Sveriges största radiokanal, kommer att spela vinnarlåten regelbundet en period efter tävlingen.

Sedan debutsingeln "King of the ocean" har Zulueta även hunnit släppa ytterligare två låtarna "Wandering" och "One hit wonder". Fyrmannabandet gjorde även en spelning på Cinema i Enköping i våras.

Vad är P4 Nästa?

P4 Nästa är en riksomfattande musiktävling för låtskrivare, artister och ny svensk musik. Tävlingen är ett musikevenemang i Sveriges Radios regi med tydlig public serviceprägel. Syftet är att lyfta fram det lokala svenska musiklivet och presentera det för publiken i hela landet.

Källa: Sveriges Radio

Kristen körsång ska klinga i Vårfrukyrkan

Nyheter Den 6 januari är det trettondagen. Det firar Vårfrukyrkokören med en konsert.måndag 16/12 13:30

Aggressiv knivman på härbärge

Nyheter En besökare hotade boende och personal på RIA Hela Människans härbärge på Kryddgårdsgatan på söndagens morgon. Övrigt blåljus: Stulen grävmaskin och bil i mitträcke.måndag 16/12 10:43