Zumba – träning med underbar utsikt

Under sommaren har May Hamaoui lockat folk att röra på sig med zumbapass. Med en vacker utsikt över Edsviken ute i friska luften är det lätt att förstå varför många valt att komma och dansa loss.

  • Publicerad 14:08, 10 aug 2017

De håller till på utsiktsplatsen vid Edsviks konsthall på tisdagskvällar. Vid den vackra platsen får deltagarna känna blåsten i håret samtidigt som de dansar till latinamerikansk och orientalisk musik. Zumba-
instruktör May Hamaoui menar att de här passen har öppnat folks ögon för hela området.

– Det här lockar folk till Edsvik, säger May Hamaoui.

Zumban har lockat både nyinflyttade och folk från övriga delar

av länet. En som kommit hit från grannkommunen Upplands Väsby är Lena Fehrm.

– Jag älskar zumba och tycker om att dansa. Jag går regelbundet på zumbapass under terminerna, säger Lena Fehrm som är glad över att det finns pass även under sommaren.

Ann Wikström från Sollentuna brukar träna för May under ordinarie säsong och är glad över att få fortsätta under sommaren.

– Man blir glad över att dansa tillsammans med May. Det är en härlig utsikt här och man kan inte göra något bättre, säger Ann Wikström.

Zumban tycks väcka en spontanitet hos människor. Till och med förbipasserande har tyckt att zumba-
passen med den

vackra utsikten har varit speciellt.

 – Flera som skulle träna på utegymmet stannade till här och dansade först, säger May Hamaoui.

Hon tycker att den här typen av träning är någonting för alla och det behövs ingen erfarenhet av dans eller träning sedan tidigare. Hon hoppas att folk dyker upp på de två återstående passen som är kvar i augusti.

– Alla kan vara med. Jag har olika instruktörer med, vissa har högt tempo, vissa lågt, säger May Hamaoui.

MER Zumba

Stommen i ett zumbaträningspass är de fyra grundrytmerna salsa, merengue, cumbia och reggaeton. Utöver dessa kan andra rytmer förekomma, som till exempel samba, flamenco och disco. Enkla grundsteg i varje rytm kombineras till en danskoreografi. Zumba skapades av colombianen Beto Perez.

May Hamaouis gratis träningspass är på tisdagar 17.30 vid Edsvik. Två pass återstår, 15 och 22 augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26