Moderaternas vallöfte: fler fältare

Moderaterna lovar att anställa minst en ny fältare i Väsby om de vinner kommunalvalet. De utlovar också kraftigt förbättrad utomhusbelysning och åtgärder mot klotter och nedskräpning.

  • Publicerad 09:18, 8 maj 2018

Upplands Väsby har i dag tre heltidsanställda fältare. De är socialsekreterare som arbetar uppsökande mot målgruppen 12-16-åringar. Grunduppdraget är att se till att ungdomarna i Väsby har en bra uppväxt och att tidigt fånga upp dem som är på glid.

– Mötet med ungdomarna är viktigt, säger fältaren Anders Karlsson som tillsammans med sina kollegor är ute vardagar, helger och lov.

Under mer än ett års tid hade kommunen en fjärde fältare anställd, vilket möjliggjorde bemanning under de flesta helgerna. Det går dock inte längre, eftersom tjänsten är flyttad.

Nu utlovar Moderaterna fler fältare om de vinner kommunalvalet i september. De ser fältarna som viktiga för tryggheten i Väsby.

– Om det är en, två eller tre fältare är en kommande diskussion. Anders kommer åtminstone få en kollega mer, kanske fler, säger Oskar Weinmar (M), gruppledare och oppositionsråd.

Löftet är en del av Moderaternas satsning på trygghetsskapande åtgärder i kommunen. Utöver fler fältare, utlovas även ett förstärkt arbete mot klotter och otrygga miljöer.

– Tryggt och snyggt. Vi vill utöka kommunens klotterpolicy så att fristående fastighetsägare ska kunna nyttja kommunens klottersanering till självkostnadspris. Vi vill minimera otrygga utomhusmiljöer och ta fram en handlingsplan för att effektivt motverka nedskräpning, säger Oskar Weinmar.

De vill även förbättra belysningen, exempelvis genom rörelseaktiverad belysning vid promenadstråk.

– Vi vill skapa en övergripande ljusstrategi med lokala belysningsprogram för olika områden i kommunen.

LÄS MER:

Väsby anställer en fritidsfältare

MER Fältarna

Tre heltidsanställda socialsekreterare. Även tre deltidsanställda ungdomsfältare som delar på en heltidstjänst.

Målgrupp: Främst 12–16-åringar.

Gör: Uppsökande verksamhet gentemot ungdomar, i syfte att tidigt upptäcka och förebygga att ungdomar far illa. Besöker även skolor och föräldramöten för att etablera en relation till barn och föräldrar. Jobbar både dagtid och kvällstid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Slopad skatepark – ett svek mot kidsen i Väsby

Nyheter "Alla ungarna var så peppade" I augusti togs det första spadtaget för skateparken i Smedby. I går meddelade Väsbyalliansen att den inte kommer att byggas. – Det här är ett hårt slag för kidsen i Väsby, säger Lars Öjert,...tisdag 20/11 15:30

Jonas kan bli årets föreningshjälte

Sport Eldsjäl uppmärksammas Han har varit BSK fotboll trogen sedan han var sex år och har under åren gjort det mesta inom klubben. För sin insats har Jonas Malmgren därför blivit nominerad till att bli ”årets föreningshjälte”.tisdag 20/11 12:00

Elin ska representera Väsby i Funkisfestivalen

Nyheter Vinnare av kommunens deltävling Det blir Elin Scherdin, 24, som får representera Upplands Väsby vid Funkisfestivalens delfinal på Nalen i Stockholm i april. Med klassiska hårdrockslåten "We're not gonna take it" av Twisted Sister...måndag 19/11 12:18