Moderaternas vallöfte: fler fältare

Moderaterna lovar att anställa minst en ny fältare i Väsby om de vinner kommunalvalet. De utlovar också kraftigt förbättrad utomhusbelysning och åtgärder mot klotter och nedskräpning.

  • Publicerad 09:18, 8 maj 2018

Upplands Väsby har i dag tre heltidsanställda fältare. De är socialsekreterare som arbetar uppsökande mot målgruppen 12-16-åringar. Grunduppdraget är att se till att ungdomarna i Väsby har en bra uppväxt och att tidigt fånga upp dem som är på glid.

– Mötet med ungdomarna är viktigt, säger fältaren Anders Karlsson som tillsammans med sina kollegor är ute vardagar, helger och lov.

Under mer än ett års tid hade kommunen en fjärde fältare anställd, vilket möjliggjorde bemanning under de flesta helgerna. Det går dock inte längre, eftersom tjänsten är flyttad.

Nu utlovar Moderaterna fler fältare om de vinner kommunalvalet i september. De ser fältarna som viktiga för tryggheten i Väsby.

– Om det är en, två eller tre fältare är en kommande diskussion. Anders kommer åtminstone få en kollega mer, kanske fler, säger Oskar Weinmar (M), gruppledare och oppositionsråd.

Löftet är en del av Moderaternas satsning på trygghetsskapande åtgärder i kommunen. Utöver fler fältare, utlovas även ett förstärkt arbete mot klotter och otrygga miljöer.

– Tryggt och snyggt. Vi vill utöka kommunens klotterpolicy så att fristående fastighetsägare ska kunna nyttja kommunens klottersanering till självkostnadspris. Vi vill minimera otrygga utomhusmiljöer och ta fram en handlingsplan för att effektivt motverka nedskräpning, säger Oskar Weinmar.

De vill även förbättra belysningen, exempelvis genom rörelseaktiverad belysning vid promenadstråk.

– Vi vill skapa en övergripande ljusstrategi med lokala belysningsprogram för olika områden i kommunen.

LÄS MER:

Väsby anställer en fritidsfältare

MER Fältarna

Tre heltidsanställda socialsekreterare. Även tre deltidsanställda ungdomsfältare som delar på en heltidstjänst.

Målgrupp: Främst 12–16-åringar.

Gör: Uppsökande verksamhet gentemot ungdomar, i syfte att tidigt upptäcka och förebygga att ungdomar far illa. Besöker även skolor och föräldramöten för att etablera en relation till barn och föräldrar. Jobbar både dagtid och kvällstid.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00

Rasmus Sörgardt har lämnat Väsby för spel i allsvenskan

Sport Ung kanadensare tätar backbristen Med några timmar till kvällens match mot Borlänge har Vilda Väsby tvingats släppa Rasmus Sörgardt, lagets offensivt bästa back, till Tingsryd. Klubben presenterar även ett nyförvärv i den...onsdag 13/2 17:00