Redo. Peppe Furellio vid sitt nya ställe Easy Vego i hörnet där Bäckvägen och Cedergrensvägen möts. På fredag är det premiär. Foto: Elina Lundberg

Bara veganskt på menyn på Kransens nya matställe

Peppe Furellio, känd från sin pizzeria på Bäckvägen, öppnar helveganskt ställe i Midsommarkransen. Siktet är inställt på fler nya krogar i Hägersten: “Skulle gärna ha en vinbar”.

  • Publicerad 16:32, 11 sep 2020

I drygt tre år har han haft krogen Furellios en bit upp på Bäckvägen vid Åsen. Nu satsar krögaren på veganskt käk ett stenkast bort på samma gata, mittemot Uppenbarelsekyrkan. Det är i det helt nybyggda bostadshuset i trä som Peppe Furellio öppnar i slutet av veckan.

– Det här är ett av de vegantätaste områdena i hela Stockholm. Det är ett perfekt läge. När lokalen dök upp slog jag till direkt, redan innan huset var byggt, säger han.

På pizzerian träffar han både kunder som längtar efter mer veganskt käk i närområdet och skeptiska gäster som ställer sig frågande till inriktningen.

Spanar på nya lokaler

– Men folk kommer bli chockade över hur enkelt och gott det är med veganskt. Vi kommer köra paninis, sallader, soppa, frukostar och om några månader ska vi ansöka om att få servera vin och öl, säger Peppe Furellio.

Han har span på ytterligare ett par lokaler i stadsdelen och hoppas på en expansion med nya koncept.

– Det behövs mer gott och blandat i Hägersten. Jag skulle gärna öppna en vinbar till exempel. Det behövs fler chill miljöer där man kan umgås, säger Peppe Furellio.