Peter Tennisberg från Skäcklinge som just handlat på Willys tycker att ett stort multihus som kombinerar handel, tennishall och gym på den stora ödetomten låter intressant. Foto: Hampus Jarnlo

Coop och tennis i samma hus

Ett stort fyravåningshus med Coop Extra på de två nedre planen, ovanpå det sex tennisbanor och ett nytt gym. Det är den nya planen för delar av ödetomten bredvid Willys i Tumba. – KF fastigheter vill börja bygga redan i höst, säger Mats Hallin i Tumba tennisklubb.

  • Publicerad 10:25, 28 mar 2014

– Det här är ett mycket spännande och unikt projekt. Förutom fyra vanliga tennisbanor vill vi också bygga två paddeltennisbanor, som blir bland de första i Sverige. Paddeltennis är som en kombination av tennis och squash och är en snabbt växande sport i världen, säger Mats Hallin, vice ordförande i Tumba tennis.
Han berättar att klubben fört diskussioner med både kommunen och KF fastigheter (Coops eget fastighetsbolag) sedan tennishallen Pelletäppan i Uttran tvingades stänga för två år sedan.

Planen som nu börjar ta form för delar av ödetomten bredvid Willys är ett fyravåningshus där Coop Extra öppnar butik i de två nedre planen. Och på våning tre och fyra får tennisbanorna samsas med ett nytt Satsgym.
– Det är miljösmart och ligger i tiden att bygga på höjden. Vi har stora förhoppningar på att det här blir av och KF fastigheter, som blir vår hyresvärd, vill börja bygga redan i höst. I så fall kan allt vara klart redan 2016, säger Mats Hallin som nu hoppas att kommunen tar över Pelletäppan och ger klubben nödvändig starthjälp med nya hallprojektet.

Magnus Andersson, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen, bekräftar att det hetaste spåret för delar av ödetomten är att kombinera handel med en ny tennishall.
– En tidig tanke har varit ny handel och nya bostäder. Men det är ett knepigt läge med norrsluttningen som skymmer ljuset och med bullret från Huddingevägen och järnvägsspåren. Därför har vi haft svårt att komma vidare med någon byggherre när det gäller bostadsidén, säger Magnus Andersson och fortsätter:

– Efterfrågan är stor eftersom många tennishallar i kommunen är i behov av antingen utbyggnad eller upprustning. Förhoppningsvis lossnar det under året, men exakt hur diskussionen går med eventuella exploatörer kan inte jag svara på, säger han.
Heléne Hill, exploateringschef i Botkyrka, menar att det är för tidigt att svara på det i dagsläget.

– Det har varit många idéer fram och tillbaka, vilket det alltid är i en sådan här process. Men ingenting är beslutat och därför kan jag inte kommentera så mycket just nu. Målsättningen är att vi har ett färdigt detaljplaneförslag någon gång i höst, säger Heléne Hill.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.