Kul. Vid ett besök i Järvastaden träffade vi både barn och djur som hade kul. Foto: Mikael Andersson

Lekfullt i en växande stadsdel

Bland grävskopor, nybyggen och skog finns även plats för avkoppling. När redaktionen gjorde ett besök i den växande Järvastaden verkade barn och djur trivas allra bäst.

  • Publicerad 15:33, 18 jun 2020

Foto: Mikael Andersson

Föräldraledig

10.56

Från Upplands-Bro hade föräldraledige Mathias Lagestam tagit med sig sonen Nicolas 1,5 år för att leka i Mulle Meckparken. Där har de varit tidigare och de gillar parken.

Nicolas trivdes och hittade mycket spännande.

– Han går runt här och över bron. Han är ganska lättroad, säger Mathias Lagestam.

Elisa Albertoni på besök i Mulle Meckparken. Foto: Mikael Andersson

Vattenlek

11.02

Sara Albertoni och dottern Elisa, 1,5 år hade fått tips om Mulle Meckparken av vänner och tagit sig från hemmet i Jakobsberg. De uppskattade besöket.

– Det är vårt första besök här och det är en jättebra park. Vatten, båtar och bilar tyckte Elisa var roligast. Vi har ingen liknande park i närheten där vi bor och kommer säkert komma tillbaka hit, säger Sara Albertoni.

Mikael Söderberg och Per Turegård. Foto: Mikael Andersson

Sommarfix

11.06

Kollegorna Mikael Söderberg, till vänster i bild, och Per Turegård är på besök i Järvastaden för jobb.

– Vi sätter upp solfilm och dekor för ett kafé. Det är ett ganska väderberoende jobb och får inte regna eller vara för mycket blåst. Man måste vara stadig på hand.

Lite fikasugen blir han av jobbet.

– Vanliga kanelbullar är bästa fikat, säger Mikael Söderberg.

Foto: Mikael Andersson

Dagliga besök

11.15

Felicia Tingborg har bott i Järvastaden i tre år. Hon studerar och har haft mycket tid hemma under våren. Det har inneburit flera besök i hundrastgården till cockerspanieln Albus stora glädje.

– Det här är enda platsen där hundarna får vara lösa. Albus tycker att det är så skönt här, även om det är begränsad yta. Jag hade velat se fler rastgårdar för hundar i Järvastaden.

Försäljning. i Järvastaden finns gott om begagnad försäljning. Bland annat cyklar och kontorsmöbler. Foto: Mikael Andersson

Döpta. Djuren Dolly, Bärit, Dr Ullban, Ullrika, Shaun har fåt tnamn av förskolebarn. Foto: Mikael Andersson

Stockholm Direkt