2016 års finaste sportpärlor

Sportåret 2016 innehåller mängder av fina prestationer som påverkat oss alla. Att plöja och gå igenom ett helt sport år som 2016 är ett rent nöje. Det dräller av fina prestationer som avancemang i olika serier, spännande kval och internationella och nationella framgångar.

  • Publicerad 19:48, 29 dec 2016

Lärorik berg- och dalbana

Pärla 1:

Madelene Sagström, golf
Player of the Year - Rookie of the Year - Swift Symetra Award - LPGA-kort nummer 1 och seger i Europatourkvalet!
Med sin mentor Robert Karlsson har Sagström från Enköpings GK under sin debutsäsong som proffs förvandlats till en världsartist i golf.

Hon har skrivit in sig i rekordböckerna för Symetra-Touren genom tre segrar, fyra övriga pallplatser och åtta topp-10 placeringar på 15 starter, 167 064 USD i inspelade pengar är över 70 000 mer än tidigare rekordinnehavaren!

Madelene om sin säsong 2016:

– Den bästa beskrivningen på säsongen är – lärorik berg- och dalbana. Det har handlat om så mycket mer än bara spelet, ny tour, att gå ifrån ovisshet och en smula obekväm inför uppgiften till att spela så bra jag bara kan. Resultaten har varit bra och jag känner mig glad åt att få spela både på LPGA och Europatouren nästa säsong.

Pärla 2:

Nuncio, trav
Obesegrad säsongen 2016, vann Elitloppsfinalen på den snabbaste tiden genom tiderna 1,09,2! Har under året även vunnit Oslo Grand Prix, Årjängs Stora Sprinterlopp, Jubileumspokalen, Sundsvall Open Trot och UET Trotting Masters. Tränas av Stefan Melander och bor i Enköping.

Pärla 3:

Beata Olsson, fotboll
Sköt upp Enköpings SK i div.1, uttagen på U-landslagsläger (F15), vann skytteligan i division 2 överlägset med hela 27 mål, det var 53 procent av lagets mål!

Beata om sin säsong 2016:

- 2016 har varit mitt mest framgångsrika år inom fotbollen. Jag har spelat mitt första hela år med ESK Dam vilket har varit väldigt roligt och lärorikt. Det är en fantastisk trupp med spelare som alltid ger allt och tränare som vill spelarnas bästa. Jag har varit i en bra miljö som gett mig möjlighet att utvecklas.

- I början av året satte jag som mål att komma till Svealandslägret och Elitlägret efter bollande med min tränare Tomas Karlsson och mina föräldrar.  Året blev bättre än väntat och jag tror det blev så då jag hittat en bra balans mellan allt. Det bästa med säsongen var nog att få möjligheten att vara med på landslagssamlingar och att vi gick upp i division 1.

Pärla 4:

ESK dam fotboll

ESK Dam som tog sig upp i damernas division 1. Var efter halva serien obesegrade i tvåan. Höll i under hösten och stod uppför trycket och kunde efter en spännande avslutning ta en av de två platser som berättigar en plats i nästa års upplaga av division 1.

Pärla 5:

Enduro-VM i Enköping

Ett arrangemang som höll absolut världsklass. För att citera en av besökarna: ”Det bästa jag har varit på, lätt värt 47 mil dit och 47 mil hem i bil för att komma och titta, detta är vad jag kallar enduro så tusen tack för en trevlig helg”.

Pärla 6:

EHF herr

EHF-herrarna slutade trea i grund­serien efter en ny bra handbollssäsong. Det gav en kvalplats till Allsvenskan.

I kvalspelet blev det en uppgörelse med Uddevallalaget Kroppskultur som efter två hårda bataljer gick vinnande urstriden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15