Foto: Anders Ekström

Adam flyttas upp till AIK:s a-lag

Efter en stark säsong i Vasalund flyttas nu Adam Ben Lamin upp till AIK:s a-lag. Den 17-åriga mittbackens avtal sträcker sig ända till 2022.

  • Publicerad 13:00, 8 jan 2019

Som tioåring kom Adam Ben Lamin till AIK från moderklubben Vasalund. Därefter har han jobbat sig upp inom Gnagets ungdomsled.

2017 var det U19-laget som gällde och förra vintern var Adam med i a-lagets träningsmatch mot Frej. Som ett led i utvecklingen var mittbacken en av flera spelare som lånades ut till samarbetsklubben Vasalund under 2018.

Under Nebojša Novakovićs ledning blev det 18 matcher för Vasa som vann serien och återvände till division 1. Under sommaren och hösten satt Adam på bänken tre gånger med AIK:s a-lag.

Får plats i a-laget

Och det lär bli fler framträdanden i AIK:s tröja. På tisdagen stod det klart att Adam skrivit avtal med Gnaget fram till 2022.

– Det har alltid varit en dröm för mig att få skriva på ett A-lagskontrakt med Sveriges största klubb. Jag vill först och främst tacka min familj, AIK och alla andra runt omkring som har hjälpt mig att uppnå det här, säger Adam Ben Lamin till klubbens hemsida.

Dessutom väljer svartgult att ge Christos Gravius en plats i truppen efter två års utlåningar. Senast till Degerfors i superettan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Polisen: Minderåriga kan ligga bakom hotet mot Råsunda skola

Nyheter En gärningsman identifierad Den situation som vållade ett stort polispådrag i fredags vid Råsunda skola är på väg att klaras upp. Enligt polisen rör det sig troligtvis om två hotfulla personer som båda är minderåriga.tisdag 22/1 15:00

Händelsen på Råsunda skola utreds

Nyheter Staden håller fortsatt beredskap Ett par dagar har gått sedan larmet kom om en hotfull man vid Råsunda skola. Både Solna stad och polismyndigheten håller just på för fullt att utvärdera och utreda de hotfulla händelser som berörde...tisdag 22/1 9:10

Så länge får du köa för en lya i Solna

Nyheter Fler bostäder förmedlade i länet under 2018 Under 2018 förmedlades 265 hyreslägenheter i Solna via Bostadsförmedlingen i Stockholm. För ett vanligt hyreskontrakt krävs i genomsnitt 13 år i kön, lite kortare eller längre beroende på var i...lördag 19/1 7:30