”AIK bandy ska avancera uppåt”

Det är satsningen som hela Bandysverige pratar om. AIK:s bandyherrar rustar sig till tänderna för att snabbt ta sig uppåt i seriesystemet. Senast i raden av storvärvningar är en mittfältare som i våras spelade SM-final.

  • Publicerad 16:40, 3 nov 2017

”Vi har nu
förberett laget för en säsong att vara
favoriter

Mikael Nilsson, Rolf Larsson och Pekka Rintala. Lägg därtill Rinat Shamshutov och Johan Willes sedan förra säsongen. Tillsammans har de mängder med säsonger i högsta serien. Dessutom återfinns flera spelare med mångårig allsvensk rutin i laget.

AIK:s storsatsning på båda sina seniorlag har gett eko i Bandysverige. Och förra veckan förstärktes herrlaget ytterligare. Och det är en klassvärvning som ytterligare spetsar till en redan stark trupp i division 1 östra.

Det rör sig nämligen om Pär ”Pärtan” Törnberg. Den 36-åriga mittfältaren kommer närmast från Bollnäs, där han i våras alltså spelade SM-final för klubben. Tidigare har han även spelat för Ljusdal, Villa och Edsbyn. Totalt har ”Pärtan” fem SM-guld på sina nio finaler.

– Oerhört roligt och glädjande att Pär väljer AIK. Det är en spelare som egentligen borde spela i elitserien, berättar Jonas Galotta som är vice ordförande i AIK bandy och har sportsligt ansvar.

AIK:s trupp ser pappret mycket stark ut och målsättningen är glasklar. Laget ska uppåt i seriesystemet.

– AIK bandy ska avancera uppåt, det är en gemensam målsättning för oss alla. Vi vet att det är lite osvenskt att säga så men vi vet att våra spelare klarar av den pressen, fortsätter Galotta.

I AIK kommer många starka viljor att samsas under samma tak. Många av spelarna är dessutom vana sedan tidigare att ha bärande roller och ha mycket boll i sina tidigare lag. Det ser inte Galotta som ett problem, tvärtom.

– Det finns mycket kompetens i AIK. Den spelande tränaren Rinat Shamshutov är ett superproffs som vet hur viktigt det är att hålla ihop en grupp och det klarar han av bra. Killarna som har kommit är bra killar så det kommer inte bli några problem.

Till denna säsong har en hel startelva nu värvats in, varav alla spelarna kommer från elitserien eller allsvenskan (näst högsta serien). I november börjar ”resan” uppåt för Gnaget.

– Det är oerhört bra för svensk bandy att en storklubb kan ta sig uppåt, det är viktigt för intresset för sporten överlag. Vi har nu förberett laget för en säsong att vara favoriter och det är upp till laget att leva upp till det.

Den 12 november vankas det seriepremiär då det tippade topplaget GT/76 på besök till Bergshamra.

– Vi är alla otåliga att komma igång. Vi vet att flera lag satsar hårt för att slå oss i vinter och det är ju det vi vill. Det triggar oss, avslutar Jonas Galotta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Inbrott i elektronikbutik i Bergshamra

Nyheter Varor för hunratusentals kronor kan ha stulits En elektronikbutik i Bergshamra utsattes någon gång under lördagskvällen för en grov stöld. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska ett eller flera fordon ha forcerat entrédörren.söndag 24/6 10:52

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40