Den spelande tränaren Rinat Shamshutov har varit en mycket viktig pjäs för AIK 2017/18. Foto: Bror Rosenback

AIK bandyherrar klara för allsvenskan

Målet är uppnått, AIK:s bandyherrar spelar i allsvenskan 2018/19. I avgörande matchen besegrades UNIK med 5-1 och därmed var avancemanget uppåt klart.

  • Publicerad 10:38, 12 mar 2018

AIK hade saken i sina egna händer inför kvalets avslutande två matcher, då de hade greppet om andraplatsen. Trean, tillika allsvenska kvallaget, UNIK jagade strax bakom.

Men på fredagen lyckades inte Gnaget att rå på IFK Rättvik. Dalmasarna vann med 4-3 och blev därmed klara för allsvenskan med en omgång kvar. UNIK vann samtidigt klart mot Söråker och blev då ny tvåa i kvalgruppen.

Inför sista omgången skulle det därför stå mellan AIK och Uppsala Näs IK. Gnaget var piskade att vinna då segraren skulle gå upp till allsvenskan, vid oavgjort skulle UNIK ta hem det.

AIK skulle visa sig vara starkast inför drygt 200 åskådare på Bergshamra. Anton Lindberg gjorde första halvlekens första och enda mål. I början på andra gjorde sedan försvararen André Berglönn 2-0 och därefter kom även 3-0 och 4-0. UNIK reducerade, men i sluttampen kom 5-1 genom Pär Törnberg och saken var biff: AIK spelar i allsvenskan 2017/18.

Totalt förlorade AIK bara två matcher under säsongen och både de matcherna kom i kvalet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Solna strand inte aktuell i pendelbåtssatsning

Nyheter Centerpartiet vill bygga ut pendelbåtslinjerna i Stockholm – dock inte till Solna eller Sundbyberg. Istället föreslås båtlinjen få slutstation i norra Ulvsunda, på Stockholmssidan av Bällstaviken.torsdag 16/8 14:55

JUST NU: Eldningsförbudet är upphävt

Nyheter Fritt fram att grilla överallt i Stockholm igen Eldningsförbudet är upphävt i hela Stockholms län. Det innebär att det från och med idag, onsdag, är det fritt fram att grilla överallt igen – på eget ansvar.onsdag 15/8 14:17