Foto: Anders Ekström

AIK föll med uddamålet mot Sävehof

Nära, nära men inte tillräckligt. AIK:s handbollsherrar höll på att poäng hemma mot Sävehof, men fick se sig slagna med uddamålet 18–19 på måndagskvällen.

  • Publicerad 14:00, 9 okt 2018

Alla ska gå med högt huvud efter denna insatsen, vi ger aldrig upp och med denna moralen kommer vi snart att vinna matcher

Första segern börjar nu närma sig för AIK. I de fem inledande matcher har Gnaget tagit noll och varit flera bollar från segern.

Men på måndagen kunde första tvåan kommit.

I en jämn och målsnål historia hemma mot Sävehof stod det 9–11 i paus. AIK hade ledningen med 4–2, men hade sedan två bollar ner i halvtid.

Andra halvan blev även den jämn. Båda målvakterna storspelade och likaså försvaren. Gästerna från Partille gick mot slutet upp till en ledning med två mål. AIK reducerade dock men kom inte närmare. Bästa målskytten, Troels Vejby Jörgensen, sköt i blocket i slutsekunden och säsongens sjätte raka förlust var ett faktum (18–19).

Ett steg framåt

Dock var det ett stort steg framåt, menar AIK-coachen.

– Spelarna jobbade och stod upp för varandra på ett imponerande sätt. Prestationen var värd ett bättre öde, men igår var varken marginalerna eller bedömningen på vår sida, säger tränaren Henrik Schneider till hemsidan.

– Alla ska gå med högt huvud efter denna insatsen, vi ger aldrig upp och med denna moralen kommer vi snart att vinna matcher.

Gnaget har förlorat alla de sex inledande matcherna och ligger sist i handbollsligan. På söndag väntar Alingsås hemma (15:00).

Målskyttar

AIK: Troels Vejby Jörgensen 6, Philip Jonsson 3, Jesper Linnéll 3, Mattias Windahl 2, Patrik Lindblad 2, Jörgen Landgraff Vegsund 1, Adam Tumba 1.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Julgransdebatten rasar i Solna

Nyheter ” Var har de hittat detta granspöke???” Det är en tradition lika djupt rotad som luciafirande och adventsljus: den årliga julgransdebatten. Granen vid busstorget i Solna totalsågas av alla – nästan.tisdag 18/12 12:38

JUST NU Förseningar på pendeltågen

Nyheter Växelfel vid Odenplan Ett växelfel vid Odenplan har resulterat i förseningar i pendeltågstrafiken på tisdagsmorgonen. Enligt SL arbetar reparatörer på platsen men det finns risk för fortsatta följdförseningar under...tisdag 18/12 8:20

SMHI om julvädret i Stockholm

Nyheter ✓”Goda chanser till snö” ✓Prognos för vädret i hela länet – dag för dag. Drömmer du om en vit jul i år? I Stockholm är chanserna goda, enligt SMHI. Så här blir vädret i länet varje dag fram till jul.tisdag 18/12 7:00