Ny kapten. Jacob Dahlström. blir den andra lagkaptenen i rad från Järfälla, efter Christian "Sampa" Sandberg. Foto: Anders Ekström

AIK fortsätter med Järfällatradition på kaptensposten

En Järfällason ersätter en annan. Efter många år med Christian Sandberg som lagkapten börjar numera en ny gulsvart epok. Jacob Dahlström, 26, från Stäket har tagit över bindeln i ett revanschsuget AIK hockey.

  • Publicerad 11:51, 18 sep 2019

Få spelare har varit så synonym med AIK hockey, i modern tid, såsom Christian Sandberg från Järfälla. Men i våras tackade ”Sampa”, vars moderklubb är Bele, för sig och gick till HV71 efter drygt 14 svartgula a-lagssäsonger. De senaste fyra som kapten.

Som ny lagkapten valdes istället Jacob Dahlström från Stäket.

– Det är otroligt stort och hedersamt uppdrag, säger han.

Hur är det att ta vid efter Sandberg?

– Det går inte att jämföra sig med honom givetvis. Christian är en legend i sig och en otrolig ledare. Jag är väldigt glad för hans skull att få spela i SHL. Han är en kille som man sett upp till i många år.

Mångårig allsvensk rutin

Jacob Dahlström, 26, är inne på sin blott andra säsong i AIK, men har tidigare gjort 300 matcher i allsvenskan för Tingsryd och Södertälje. Ytterforwarden har imponerat på lagledningen och fick äran att bli kapten.

– Jag siktar på att vara samma spelare som tidigare och inte ändra på mig bara för att jag blir kapten. Mitt mål är att fortsätta sprida energi på och utanför isen och vara en spelare alla kan snacka med.

Nervös?

– Nej, inte alls. Jag ser det bara som en stor ära och en kul utmaning som jag ser fram emot.

Du har spelat 300 allsvenska matcher. Lockar inte spel i SHL?

– Jag vill självklart upp dit och jag vill göra det med AIK. Det är en av anledningarna till att jag är här. AIK är en storklubb och jag är uppvuxen som Gnagare så det är med dem jag vill gå upp.  

Stockholm Direkt