RUTIN. Frida Rutqvist (t v) och Elin Goude blir extremt viktiga i vinter menar Fosshaug:" Dom är ovärderliga med sin rutin och är viktiga kulturbärare". Foto: Christian Backevik

AIK har kommit en bra bit på vägen

För några månader sedan såg det mörkt ut för AIK:s bandydamer. Men efter ett febrilt arbete har nu truppen fyllts på och oro har bytts mot optimism.

  • Publicerad 17:10, 4 okt 2019

Vi jobbar febrilt och brett för att bli fler och det kommer behövas. AIK har krokar ute och jag hoppas vi kan bli två, tre till.

Förra säsongen hade AIK det tunt med spelare och kunde knappt spela med fullt lag under vissa matcher. I somras stod det dessutom klart att tre tongivande tjejer lämnade och det kändes skakigt inför framtiden.

Något nya tränaren Pelle Fosshaug håller med om.

– Ja, det var lite oroligt i början även om det alltid brukar lösa sig. Mitt mål var att hjälpa till att skapa ett sug för AIK och dambandy och nu har vi kommit en bit på vägen, säger Fosshaug som i vintras tog upp herrlaget till elitserien.

Elva nya in

Anledningen till att Pelle numera är optimistisk stavas nyförvärv. Många nyförvärv dessutom. Nästan på ett bräde presenterades nio nya spelare och ytterligare två tillkom häromveckan. Fem spelare är via samarbetsavtal med allsvenska Söråker.

En tunn trupp blev genast bredare.

– Den är bredare på många år och vi har fått en positiv start. Men vi är i dagsläget beroende av avtalsspelare, vilket är bra i det stora hela men skapar lite problem på träning då de bor kvar i Söråker. Förhoppningsvis flyttar någon av dom ner.

Sju är kvar sedan ifjol, däribland de tre ryskorna och kulturbärarna Firda Rutqvist (fd. Erlandsson) och Elin Goude.

AIK ser även ett behov av ytterligare förvärv. Just nu är det runt elva fasta spelare exklusive Söråkergänget.

– Vi jobbar febrilt och brett för att bli fler och det kommer behövas. AIK har krokar ute och jag hoppas vi kan bli två, tre till.

Stockholm Direkt