AIK & SIK samarbetar för lagens bästa

AIK och SIK startar ett samarbete över kommungränsen. Från och med i vinter kommer klubbarnas innebandylag, inom parasporten, att samverka för de båda lagens och spelarnas bästa.

  • Publicerad 16:00, 30 nov 2018

Sundbybergs IK har sedan ett par år en sektion för parasporten där fotboll och innebandy spelas. Inom AIK finns det flera lag för personer med funktionsvariation, bland annat i innebandysektionen.

Men i AIK har det varit svårt att få tag i spelare. I vinter är de bara sex stycken innebandyspelare i laget. Därför startar nu de båda grannklubbarna ett samarbete.

– Vi har kämpat på för att få ihop det och har en mycket stark sammanhållning, berättar Ketty Westlund som är lagansvarig i AIK.

– Men nu är vi bara sex spelare kvar. Jag och Denita har pratat om det i flera år och nu kände vi att det var dags.

"Jobba över gränserna"

Eldsjälen i Sumpans parasportverksamhet – Denita Landegren – är glad över samarbetet mellan grannkommunerna.

– Vi har jobbat bra ihop tidigare och diskuterat det länge. Att jobba över gränserna är bra för våra ungdomar. Att alla får vara med och kan sporta är det som är det viktigaste med detta, säger Denita.

I SIK:s verksamhet finns det idag runt 20 spelare. Tillsammans kommer de båda lagen att träna på måndagarna i Solna och torsdagarna i Sundbyberg. Dessutom ska det spelas matcher i Södertörnsserien som startade 7 oktober.

– Trots att vi är många i laget så kan det vara svårt ibland att få ihop det till match. Alla klarar inte av att spela match, så ju fler vi är desto bättre. Samma sak gäller på våra gemensamma träningar, fortsätter Denita.

Bra gensvar

Första träningen skedde nyligen och gensvaret har varit bra.

– Vi har fått mycket positiv feedback och de båda klubbarnas styrelser tycker samarbetet är bra. Man ska kämpa med varandra istället för emot varandra. Allt för att gynna spelarna, säger Denita och får medhåll av sin nya kompanjon Ketty.

– Det känns jättebra och är fantastiskt roligt. Det spelar egentligen ingen roll vilket lag som ungdomarna spelar för, så länge de får en stimulans och har kul. Samarbetet är bra för alla parter, avslutar Ketty Westlund.

Ketty nämner även att det diskuteras att SIK och AIK ska mötas på en internmatch under en av herrlagets (AIK) allsvenska hemmamatcher. När är dock inte spikat.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Jakt på mer fritidsyta i Milo-området

Nyheter Sundbybergs stad försöker på kort varsel få till en allmän idrottsyta i "Hangar 77" i Ursvik, och även fritidsgårdsverksamhet någonstans i Försvarsmaktens gamla lokaler. På sikt behövs dock en mer...söndag 24/3 10:49

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31