AIK ska bli bästa klubb på senior-SM

Till helgen väntar det första SM:et för nystartade AIK Brottning. Och klubben har skyhöga målsättningar med sin debut: ta minst sex medaljer och bli bästa klubb.

  • Publicerad 16:00, 1 feb 2018

Vi vill sätta AIK på kartan i Sverige inom brottningen och vi hoppas även att många fans kommer

För ett par månader sedan såg AIK brottning dagens ljus. Ett gäng aktiva och framgångsrika brottare valde då att lämna Huddinge och i stället starta en ny sektion i Gnaget, Solnaklubbens tolfte.

Men allt går inte som smort rent föreningsmässigt. Klubben letar fortfarande efter en lämplig lokal.

– Vi kämpar för att få till det men det är tufft och dyrt. Vi behöver ganska stora ytor. Så länge har vi hyrt in oss hos andra klubbar berättar ordföranden Leon Bjurberg Kessidis.

Sökandet efter lokal har dock inte stoppat AIK:s brottare på mattan. Tvärtom. Sektionen har rivstartat och blev nyligen bästa klubb på en Grand Prix-tävling (GP), i Husqvarna, med tre medaljer på lika många deltagare.

– Första tiden har, trots bristen på lokal, varit jättebra och vi har fått mycket hjälp på marknadssidan. Vi är på rätt väg framåt.

Nu är siktet inställt på att fortsätta att visa Brottningssverige att de menar allvar. I stundande senior-SM i Brännkyrkahallen ska AIK bli bästa klubb och ta flest medaljer.

– Vi är alla taggade på detta och vi satsar allt på att bli bästa klubb. Jag räknar med att vi tar minst sex individuella medaljer i olika valörer och det brukar räcka till att bli bästa klubb, fortsätter Leon som själv tävlar i 97-kilosklassen och är rankad tolva i världen i sin viktklass.

Höga mål för nystartat förening, är de realistiska?  

– Alla åtta anmälda brottare är med i Sverigeeliten och vi har mängder med meriter och medaljer i truppen. Målen är klart rimliga utifrån hur duktiga vi är, därför måste vi sikta högt. Alla har god form och är formtoppade.

Hur känns det att tävla med AIK-kläder och representera klubben i SM?

– Vi representerar den klubben som nästan alla i klubben hejar på sedan barnsben, det känns häftigt att vara med på första SM:et. Vi vill sätta AIK på kartan i Sverige inom brottningen och vi hoppas även att många fans kommer. Jag har märkt av ett stort intresse.

Att få med AIK:are till OS i Tokyo 2020 är ett annat mål för klubben, menar Leon. Men först och främst ska AIK brottning bli bäst i Sverige.

Mer AIK:arna i SM

Joakim Fagerlund (60 kg)

Arttu Kalliolevo (72)

Daniel Soini (72)

Christoffer Nilsson (82)

Alex Kessidis (82)

Zackarias Berg (87)

Alexsandar Stjepanetic (87)

Leon Bjurberg kessidis (97)

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Taxichaufför utsatt för brutalt rån av gäng

Nyheter ✓Slagen och rånad på mobiltelefon ✓Kastade sten genom bakrutan Tidigt på onsdagsmorgonen fick polisen ett larm om en taxichaufför som blivit slagen och rånad av fem personer.onsdag 20/2 11:17

Elever strejkar efter beslut om nedläggning

Nyheter "Politikerna lyssnar inte på oss" Elever på Bergshamraskolan i Solna strejkar sedan i morse. Efter den manifestation som genomfördes i måndags ser eleverna detta som nödvändigt steg i att få politikerna att lyssna.onsdag 20/2 11:04

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00