AIK ska bli bästa klubb på senior-SM

Till helgen väntar det första SM:et för nystartade AIK Brottning. Och klubben har skyhöga målsättningar med sin debut: ta minst sex medaljer och bli bästa klubb.

  • Publicerad 16:00, 1 feb 2018

Vi vill sätta AIK på kartan i Sverige inom brottningen och vi hoppas även att många fans kommer

För ett par månader sedan såg AIK brottning dagens ljus. Ett gäng aktiva och framgångsrika brottare valde då att lämna Huddinge och i stället starta en ny sektion i Gnaget, Solnaklubbens tolfte.

Men allt går inte som smort rent föreningsmässigt. Klubben letar fortfarande efter en lämplig lokal.

– Vi kämpar för att få till det men det är tufft och dyrt. Vi behöver ganska stora ytor. Så länge har vi hyrt in oss hos andra klubbar berättar ordföranden Leon Bjurberg Kessidis.

Sökandet efter lokal har dock inte stoppat AIK:s brottare på mattan. Tvärtom. Sektionen har rivstartat och blev nyligen bästa klubb på en Grand Prix-tävling (GP), i Husqvarna, med tre medaljer på lika många deltagare.

– Första tiden har, trots bristen på lokal, varit jättebra och vi har fått mycket hjälp på marknadssidan. Vi är på rätt väg framåt.

Nu är siktet inställt på att fortsätta att visa Brottningssverige att de menar allvar. I stundande senior-SM i Brännkyrkahallen ska AIK bli bästa klubb och ta flest medaljer.

– Vi är alla taggade på detta och vi satsar allt på att bli bästa klubb. Jag räknar med att vi tar minst sex individuella medaljer i olika valörer och det brukar räcka till att bli bästa klubb, fortsätter Leon som själv tävlar i 97-kilosklassen och är rankad tolva i världen i sin viktklass.

Höga mål för nystartat förening, är de realistiska?  

– Alla åtta anmälda brottare är med i Sverigeeliten och vi har mängder med meriter och medaljer i truppen. Målen är klart rimliga utifrån hur duktiga vi är, därför måste vi sikta högt. Alla har god form och är formtoppade.

Hur känns det att tävla med AIK-kläder och representera klubben i SM?

– Vi representerar den klubben som nästan alla i klubben hejar på sedan barnsben, det känns häftigt att vara med på första SM:et. Vi vill sätta AIK på kartan i Sverige inom brottningen och vi hoppas även att många fans kommer. Jag har märkt av ett stort intresse.

Att få med AIK:are till OS i Tokyo 2020 är ett annat mål för klubben, menar Leon. Men först och främst ska AIK brottning bli bäst i Sverige.

Mer AIK:arna i SM

Joakim Fagerlund (60 kg)

Arttu Kalliolevo (72)

Daniel Soini (72)

Christoffer Nilsson (82)

Alex Kessidis (82)

Zackarias Berg (87)

Alexsandar Stjepanetic (87)

Leon Bjurberg kessidis (97)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Solna

S-budget satsar på skolorna

Nyheter Finansieras med skattehöjning Stora satsningar på skola och förskola finansierade genom en skattehöjning på 16 öre. Det är tyngdpunkten i Socialdemokraterna alternativa budget för Solna.tisdag 20/11 16:46

Bristol-skylten är på plats

Nyheter Officiell nyinvigning i helgen Nu är Bristol-skylten på plats. Och den lyser. För första gången på många år. Den officiella nyinvigningen blir i helgen.måndag 19/11 17:52

Kritik mot AIK-stipendium

Nyheter "Strider mot likställighetsprincipen" Solna stads beslut att fira AIK:s fotbollsguld med ett stipendium som ska gå till ett av klubbens ungdomslag har orsakat en våldsam debatt i sociala medier. Alla föreningar ska behandlas lika, anser...måndag 19/11 8:51