Patrik Jeppsson Foto: Anders Ekström

AIK vidare i DM – slog ut Rotan

Rotebro IS IBK hade, som väntat, inte mycket att sätta emot SSL-laget AIK i DM. Gnaget vann med 10-3 och avancerade därmed till semifinal.

  • Publicerad 09:10, 9 nov 2017

Det blev visserligen lite match då Rotans Alexander Rönnlund slog in en bonusstraff i början på andra (2-1). Men SSL-laget AIK var ett par nummer för stora i distriksmästerskapets kvartsfinal.

Gästerna från Solna gasade på och hade en bekväm 7-1-ledning efter två perioder. I den avslutande perioden gjorde visserligen Rotan två mål, men AIK var värre och gjorde ytterligare tre och fastställde slutresultatet till 10-3 till Gnaget.

Därmed är Rotan utslagna, medan SSL-jumbon AIK avancerar till DM-semifinal.

I hemmalaget gjorde både Andreas Hagman samt Patrik Jeppsson två poäng vardera (1+1). I AIK stod Alex Kjellbris för fem pinnar i segern (2+3). Den återvändande hemmasonen Andreas Stefansson, 23, gjorde två mål inför de 254 åskådarna i sim- och sporthallen.

För SSL-jumbon AIK väntar Helsingborg hemma på söndag i nästa match. För tabellfemman Rotan väntar Sandviken hemma på lördag i division 1-spelet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Mördare vill ha tidsbestämt straff

Nyheter En man som 2004 dömdes till livstids fängelse för att ha knivhuggit sin fru till döds inför sina barn har begärt att få sitt straff tidsbestämt. Som grund för begäran anförs att mannen nu suttit...måndag 18/6 11:58

Tre fick Anders Gustâvs stipendier

Nyheter Tre nya stipendier har delats ut ur Anders Gustâvs minnesfond. Den här gången gick de till Solna Hembygdsförening, Lennart Johansson Academy Trophy och Svenska kyrkans ungdomsverksamhet i Solna.lördag 16/6 8:00