Stopp. AIK Fotboll sätter alla herrspelare och ledare kring A-laget i karantän efter coronamisstanke. Foto: Mostphotos

AIK:s fotbollsherrar sätts i karantän

AIK:s fotbollsherrar misstänks ha fått coronasmitta i truppen. Nu sätts både spelare och ledare i karantän.

  • Publicerad 10:23, 19 mar 2020

Beslutet om karantän handlar om stoppa smittspridningen i den mån som det går.

Under onsdagseftermiddagen konstaterades misstankar om coronavirus hos AIK Fotbolls herrlag. Misstankarna kommer från klubbens läkare efter att samtliga symptom på coronavirus påträffats, enligt information på klubbens sajt.

Det fick klubben att sätta samtliga spelare och ledare som rör sig runt klubbens träningsanläggning Karlberg i karantän.

Tränar individuellt

De spelare som visar symptom får enligt klubben träningsförbud. Övriga spelare är beordrade att träna individuellt fram till den 1 april. Bedömning av ytterligare restriktioner eller lättnader ska tas av klubbens medicinska team från dag till dag.

– AIK Fotboll tar detta på största möjliga allvar och spelartruppen har högsta prioritet. Beslutet om karantän handlar om stoppa smittspridningen i den mån som det går. Samhället i stort har inte resurser att hantera en kraftig smittspridning. Vi är en fotbollsklubb med begränsad organisation så självklart slår det hårt mot oss att detta nu händer. Vi är fast beslutna att hantera situationen på bästa möjliga sätt, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens sajt.

Stockholm Direkt