Ola Pewik Foto: Anders Ekström

AIK:s handbollsherrar föll i seriepremiären

Efter 38 år gjorde AIK:s handbollsherrar comeback i högsta serien igår. Men trots en okej insats blev det inga poäng borta mot Alingsås.

  • Publicerad 09:00, 12 sep 2018

Gästerna och "nykomlingen" AIK inledde bäst och stekhete Ola Pewik gav svartgult ledningen borta mot Alingsås. Ett historiskt mål. Och gästerna hade också ledningen med 9-6 efter drygt elva minuter.

Men Alingsås kom sedan in i matchen och ledde i halvtid med 10-13.

Med drygt tio minuter kvar skiljde det bara två mål mellan lagen, men då kom Alingsås segerryck. Matchen slutade till slut 22-25 till hemmalaget.

– Jag tycker vi slarvar i avgörande lägen. Det är den stora skillnaden i dag, säger åttamålsskytten Ola Pewik till Cmore efter matchen.

I nästa match väntar bortaderby mot Hammarby (ons 19 sep).

– Man märker i föreningen att det är en speciell match. Den betyder mer än bara två poäng, säger tränaren Henrik Schneider.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Narkotika allt vanligare bland Solnas unga

Nyheter Var femte pojke i nian har provat knark Drogerna finns. Överallt. Och alla vet vem som säljer. Nästan var femte pojke i nian har någon gång provat narkotika.lördag 22/9 18:43

Dags att nominera till miljöpriset

Nyheter Företag, organisationer och privatpersoner kan föreslås Vem eller vilka har gjort en betydelse miljöinsats i Solna? Nu är det dags att nominera till Solna stads miljöpris 2018.lördag 22/9 11:32

35 röster fattades för Solnapartiet

Nyheter Missar plats i fullmäktige med hårsmån Nej, det blir ingen fullmäktigeplats för Solnapartiet. När länsstyrelsen avslutade rösträkningen på onsdagskvällen stod det klart att partiet fått 1 007 röster, vilket motsvarar 1,93 procent av...fredag 21/9 8:18