Ola Pewik Foto: Anders Ekström

AIK:s handbollsherrar föll i seriepremiären

Efter 38 år gjorde AIK:s handbollsherrar comeback i högsta serien igår. Men trots en okej insats blev det inga poäng borta mot Alingsås.

  • Publicerad 09:00, 12 sep 2018

Gästerna och "nykomlingen" AIK inledde bäst och stekhete Ola Pewik gav svartgult ledningen borta mot Alingsås. Ett historiskt mål. Och gästerna hade också ledningen med 9-6 efter drygt elva minuter.

Men Alingsås kom sedan in i matchen och ledde i halvtid med 10-13.

Med drygt tio minuter kvar skiljde det bara två mål mellan lagen, men då kom Alingsås segerryck. Matchen slutade till slut 22-25 till hemmalaget.

– Jag tycker vi slarvar i avgörande lägen. Det är den stora skillnaden i dag, säger åttamålsskytten Ola Pewik till Cmore efter matchen.

I nästa match väntar bortaderby mot Hammarby (ons 19 sep).

– Man märker i föreningen att det är en speciell match. Den betyder mer än bara två poäng, säger tränaren Henrik Schneider.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

En till sjukhus efter krock på E4

Nyheter Fyra bilar inblandade – polisen varnar för köer En person har förts till sjukhus i samband med en trafikolycka på E4 vid Arlanda där fyra bilar varit inblandade. Bärgningsarbete pågår fortfarande och enligt polisen är det risk för ihållande köer.onsdag 21/11 8:32

Solnas äldsta butik fyller 75 år

Nyheter Kunder kommer från hela landet En dag på 1960-talet började en 17-årig tjej arbeta på Trikåbasaren på Råsundavägen. I dag, 57 år senare, är hon fortfarande kvar och butiken firar 75-årsjubileum.onsdag 21/11 8:25

S-budget satsar på skolorna

Nyheter Finansieras med skattehöjning Stora satsningar på skola och förskola finansierade genom en skattehöjning på 16 öre. Det är tyngdpunkten i Socialdemokraterna alternativa budget för Solna.tisdag 20/11 16:46