Akropolis i kval till superettan

Akropolis IF säkrade en kvalplats till superettan med eftermiddagens 2-0-seger mot Västerås SK. - Jätteskönt, men det är nästa steg som gör skillnad, säger Johan Blomberg.

  • Publicerad 20:32, 14 okt 2017

- Vi är självklart jättenöjda, det här är precis vad vi hoppats på och jobbat för, fortsätter den assisterande Akropolistränaren.

För Västerås fanns bara seger för att täta poängluckan till Järvalaget inför de sista tre omgångarna. Västmanlänningarna fick också ner hemmalaget i skyttegravarna första kvarten.

- Vi var i brygga, medger Blomberg.

Till pausvila gick ändå Akropolis i 1-0-ledning. I 43:e minuten bröt ytterbacken Victor Söderström ett VSK-anfall, skapade själv spelvändningen innan han frispelade Maldin Ymeraj som svarade för ett kliniskt avslut i straffområdet.

Om ledningsmålet kom psykologiskt perfekt var avgörandet ett riktigt "sista spiken i kistan-mål". Eyasu "Lillen" Alemayehu gjorde 2-0 i stopptid, precis efter att gästerna haft en av sina giftigaste chanser.

Efteråt var det extra tryck i Akropolis segersång som har "tre poäng" som både vers och refräng och det sköts en hel del korkar i taket.

- Det är jätteskönt att redan veta att vi har ett kval framför oss, men det är nästa steg som gör skillnad. Vi kan förbereda oss och kan kika på några tänkbara motståndare, som Syrianska och Frej. Vi var i kval för två säsonger sedan, nu ska vi förhoppningsvis göra det bättre. Vi tillåter oss att vara nöjda en stund sedan är det fokus som gäller, säger Johan Blomberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.