MÅLSKYTT. Adhhavan Rajamohan har växt ut till en nyckelspelare och lär dubbla sitt tidigare målrekord i Järvaklubben. Foto: Jonny Andersson

Akropolis i serieledning för att stanna

Akropolis IF har grepp om förstaplatsen i division 1 norra inför höststarten med derby mot Sollentuna. "Mer än bra", säger tränaren Konstantinos Panagopoulos om säsongens första halva.

  • Publicerad 10:25, 30 jul 2019

Vi har bra förutsättningar att försvara serieledningen.

Akropolis gick sånär igenom vårsäsongen med en förlustnolla. I allra sista matchen inför semestern hade Järvalaget 1–0 i halvtid, men i andra halvlek vände Sandvikens IF och vann med 3–1. Fram till dess hade Akropolis elva vinster, fyra kryss på 15 matcher.

I tabellen är Akropolis tre poäng före Umeå och avståndet till tredjeplacerade Karlstad är åtta poäng.

– Surt att bli av med förlustnollan, det är ändå sådant som händer. Vi leder i alla fall serien och det är inte bara av en slump, säger Adhavan Rajamohan, ett av säsongens stora utropstecken, efter förlusten mot Sandviken.

Uppväxt i Tensta

Den 26-årige Tenstakillen gör sin sjunde seniorsäsong i klubben och har aldrig varit hetare. Tidigare har han som mest nått upp i fem mål. Nu har han redan bokförts för nio.

– Och jag har väl åtta, nio assist, påpekar han.

Skillnaden är att han fått lämna högerkanten och flytta in centralt.

– Jag trivs bra i 10:a-rollen. Det är min position och den gör mig mer involverad. Jag får möjlighet att komma centralt bakom forwards, antingen gå på egna genombrott, passa framåt eller ut på kanterna.

Tabelläget triggar och han ser det alltså inte som en slump. När han siar om hösten är det med ett leende.

– Förhoppningsvis har inget förändrats. Vi har bra förutsättningar att försvara serieledningen.

Akropolis har varit bra i flera år och i jakten på superettan stupat i kval. Två gånger.

Nu är truppen bredare och bättre och man har en ny matchvinnare i Victor Söderström, som med sina 13 mål är den enda som internt bräcker Rajamohan.

Hur bra är då laget och vårinsatsen?

Konstantinos Panagopoulos gör tredje säsongen som tränare och borde veta. Kort och kärnfullt svarar han på engelska:

– Bättre än bra.

Den 4 augusti inleds säsongens andra halva. Då ska "Akro" den korta biten till Sollentunavallen för derby mot Sollentuna FK.

ROLLEN. Bekväm i rollen strax bakom forwards har 26-åringen från Tensta blivit en viktig poängspelare. Foto: Jonny Andersson

Stockholm Direkt