Akropolis på kvalplats till superettan

Akropolis är förbi Umeå FC i division 1 norra och på kvalplats till superettan efter söndagens 3–2-seger mot just Umeå på bortaplan. Konstantinos Stavrothanasopoulos, vars efternamn hemmalaget använde som psykning inför duellen, blev matchvinnare.

  • Publicerad 17:57, 10 sep 2017

Skönt att spelare fattar egna beslut ibland

Det är inte alldeles enkelt att säga Stavrothanasopoulos, det tog Umeå FC fasta på inför toppmötet och gjorde en video som var "rätt rolig", enligt Johan Blomberg, Akropolis assisterande tränare.

Akropolisspelarens svar på tal var ännu roligare. Magnifikt, sett med Akropolisögon.

Annars började gästernas eftermiddag på Umeå Energi Arena motigt. Järvaelvan skapade flera fina chanser, men hemmalaget gjorde 1–0 på sitt första anfall.

Med en upprullning kom kvitteringen till 1–1 precis innan pausvilan. Eyasu "Lillen" Alemayehu svarade för slutliga förarbetet innan Alagie Sosseh skickade in lädret.

– Vi borde haft ledningen i paus, det var vår match från första början, säger Johan Blomberg.

Ledningsmålet kom direkt i andra halvlek. Genom "Kostas" Stavrothanasopoulos.

Därefter gick det fort. Bara åtta minuter senare gjorde samme Stavrothanasopoulos sitt andra mål, som då innebar 3–2-ledning.

– Umeås 2–2-kvittering kom snabbt efter vårt 2–1-mål, då kändes det lite tröstlöst. Deras målvakt var enormt bra, hade gjort flera idioträddningar och vi hade snackat om att distansskott var meningslöst.

På det örat lyssnade inte Stavrothanasopoulos, som i huvudsak snackar engelska med lagkompisarna som inte grejar grekiska. I en spelvändning bröt han in från högerkanten och laddade på fem-tio meter utanför straffområdet. Blomberg erkänner att han hann beklaga beslutet innan han såg den vingliga bollbanan.

– Den vobblande nog till innan den nådde gräset och fortsatte in vid första stolpen. Skönt att spelare fattar egna beslut ibland.

– Vi förtjänar att vinna matchen och det blev bara onödigt spännande. Känslan är att vi är i så fin form att vi absolut kan ta Brage i nästa omgång, avslutar Johan Blomberg.

Den matchen spelas på söndag på Spånga IP.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.