Akropolis redo för kvalstrid

Tre omgångar återstår i division 1 norra, men för Akropolis blir säsongen längre. Kvalplatsen till superettan säkrades via 2–0 mot Västerås, kruxet nu är att konservera den strålande höstformen.

  • Publicerad 16:00, 20 okt 2017

”Vilka vi än kvalar mot ska de inte gilla att möta
Akropolis

Hösten 2015 blev det i superettans sista omgång klart att IK Frej från Täby skulle
kvala för att hänga kvar i serien. En vecka tidigare hade Akropolis säkrat andraplatsen i division 1 efter att ha slagit IFK Luleå med 2–1
i streckmatchen.

Frej vann de två kval-
matcherna och blev kvar
i superettan. Det är mycket troligt att nämnda lag ställs mot varandra även i år. Nu har Akropolis tre veckor att förbereda sig på.

Frågan är på vilket sätt?

– Viktigast är att vi behåller fokus på vårt spel, säger tränaren Konstantinos Panagopoulos. Även om några spelare kan behöva vila ska vår taktik fungera. Vi ska träna som vanligt, men lägga in lite extra fysträning. Även om vi förlorar någon av återstående matcherna vill jag se att vi fortsätter spela 4-3-3 med många anfallsvarianter. Fokus på vårt spel är definitivt viktigast.

Efter slutsignalen i lördagens 2–0-match mot Västerås var Johan Blomberg, lagets assisterande tränare, inne på att man skulle skaffa information från bekanta, tränare i superettan samt matchbilder.

Det handlar om flera föreningar man behöver spana på. IK Frej är ett alternativ, men det kan också bli Syrianska, Åtvidaberg, Gais,
Gefle eller Varberg som
Järvalaget får kvala mot. Laget som slutar på 14:e plats i superettan blir Akropolis motståndare.

Att man har lång tid på sig ser Konstantinos Panagopoulos som positivt. Han vill även hinna se några tänkbara motståndare live.

– Det ger alltid en bättre uppfattning än att se videoklipp. Jag har sett Frej i två matcher och Syrianska i en.

– Jag vet att Akropolis för ett par år sedan kvalade till superettan, fortsätter han. Då var allt väldigt nytt för klubben, nu har vi möjlighet att förbereda oss mer
professionellt.

Trots viss okunskap om eventuell kvalmotståndare ser Panagopoulos positivt på lagets chans. Han är mycket nöjd med insatserna under hösten och kan inte annat vara. Sedan omstarten i augusti har Akropolis vunnit åtta av nio matcher, tagit 25 av 27 möjliga poäng och målskillnaden är 26–6.

Nyckeln till framgång har i mångt och mycket varit kantspelet. När högerbacken Viktor Strand tog farväl och drog till USA i augusti/
september fanns det oro för att kantkompisen Kostas Stavrothanasopoulos skulle sakna en ”lekkamrat”. Manolis Nikolakakis har ersatt till hundra procent.

På andra kanten är Victor Söderström och Nicklas Lindqvist precis lika svårstoppade. ”Linkan” är en assistmaskin och har även gjort fem mål. Innanför kanterna finns ”sopkvastarna” Adrian Pettersson och Marcus Haglind-Sangré som få luggar offensivt eller defensivt. Tre
spelare har gjort över tolv mål: Nikola Vasic, Alaghi Sosseh och Kostas Stavrothanasopoulos.

– Vilka vi än kvalar mot ska de inte gilla att möta Akropolis, blir Panagopoulos slutord.

mer Tänkbara kvalmotståndare med Blombergs kommentarer:

IK Frej: Ett lag som Konstantinos Panagopoulos/Johan Blomberg bör ha rätt god koll på. Täbylaget har stångats runt strecken hela säsongen och blandat högt och lågt. Vassast offensivt har Peter Nsima varit med åtta mål.
– Jag ska ärligt säga att det är Frej och Syrianska vi främst försökt få en bild av eftersom de hela tiden legat i botten. Nu försöker vi fixa klipp på tänkbara motståndare och se några live, säger Johan Blomberg, assisterande tränare.

Syrianska: Charbel Georges och Mattias Mete har båda gjort nio mål och det är precis hälften av lagets
totalt 36 mål.
– I motsats till Frej har de gått knackigt på slutet, men vi vet ju att det finns bra spelare i Syrianska. Jag är osäker men några från oss kan ha åkt ner och sett deras match mot BP i tisdags.

GAIS: Med 23 mål är Göteborgsklubben näst tamast i serien och sju segrar vittnar om problem att avgöra matcher. Den anrika föreningen har även problem med supporters som skämt ut sig.
– Oj, det känns som en för stor klubb för att de ska riskera att gå till kval. Men
de tycks ju inte göra mål. GAIS är ett lag vi behöver se klipp på.

 GeflE IF: I allsvenskan i fjol men nu på stupkanten till division 1. Är just nu precis över kvalstrecket och det läcker bakåt. Deniz Hümmet, 10 och Bajram Ajeti, 9 gör målen.
– Är väl värsta tänkbara alternativ, även om jag inte har belägg för den känslan. Dom tycks ha hittat form och jag blir förvånad om vi ställs mot Gefle i kval.

Varbergs BoIS: Är med åtta vinster, åtta kryss och elva förluster superettans jämnaste lag. Har dessutom mål-
skillnaden 39–39. Målen gör Viktor
Götesson och Erik Pärsson, båda på nio mål i nuläget.
– Tyvärr har jag inte en aning om Varbergs sätt att spela. Man vet ju inte, men förhoppningsvis faller några av alternativen bort inom en vecka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.