Foto: Anders Ekström

Åkstark mittfältare klar för Helenelunds IK

HIK får in en bra förstärkning på det offensiva mittfältet. Vindsnabbe Alfred Skyttner, 25, har flyttat ner till Stockholm för studier – och skrivit på för Lunden.

  • Publicerad 12:58, 6 sep 2019

Det är med en gedigen karriär inom bandyn i nedre Norrland som Alfred har i bagaget med sig ner till huvudstaden. Han är fostrad i Härnösands AIK och spelat många säsonger i deras a-lag. Dessutom har 25-åringen spelat u-bandy för Selånger, Ljusdal och Östersund. Den senaste säsonger var mittfältaren i Östersund BS:s a-lag.

I augusti flyttade han till Sollentuna för plugg i grannkommunen Solna. På rekommendationer sökte han sig till Helenelund.

 – Jag känner ”Sigge” (Jonathan Sigfridsson) och spelat med Joel (Portinsson) i ÖBS och Danne Embretsen i HAIK. Och Sollentuna ligger på rätt sida stan ifrån där jag pluggar, berättar Alfred strax efter torsdagens fyspass.

Kommer närmast från Jämtland

Förra säsongen spelade Alfred med HIK-sonen Gustav Jörnåker, i Östersund, som starkt rekommenderade sin moderklubb för sin lagkompis. Sedan i mitten av augusti har Härnösandsonen varit med i HIK:s träning och häromdagen blev övergången helt klar.

 – Det känns bra tycker jag och det är kul med en ny serie. Det ska bli skönt att slippa alla långa resor som den norra serien innebär, närmaste ”derby” var liksom tre timmar bort ha ha. Laget känns bra och det är en fin stämning i truppen.

"Vill bidra med mål"

Skyttner beskriver sig främst som en snabb och åkstark offensiv mittfältare med bra speluppfattning. Något han vill visa i vinter.

 – Det ska bli en kul utmaning. Framför allt hoppas jag att jag utvecklas som bandyspelare nu när jag har lite mer tid att träna. Jag hoppas kunna bidra med en hel del mål och assist. Även att laget blir bättre och utvecklas under säsongen.

Säsongen startar i november.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flera tidiga vårtecken har kommit till Sollentuna

Nyheter "Det är alldeles för tidigt" En bild på ett blommande körsbärsträd i Tors backe skapar diskussioner på sociala medier. Den milda vintern har lett till att flera vårtecken redan börjat komma fram i Sollentuna.fredag 17/1 16:30

Här kan du träna ute på hemmaplan i Norrort

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge...fredag 17/1 16:03

Hunden som är populärast i Sollentuna

Nyheter "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" Labrador är den populäraste hunden i Sollentuna, det visar siffror från Jordbruksverket. "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" säger Sollentunabon Lee Rosenberg som har två labradorer.fredag 17/1 11:30
Stockholm Direkt