Foto: Anders Ekström

Åkstark mittfältare klar för Helenelunds IK

HIK får in en bra förstärkning på det offensiva mittfältet. Vindsnabbe Alfred Skyttner, 25, har flyttat ner till Stockholm för studier – och skrivit på för Lunden.

  • Publicerad 12:58, 6 sep 2019

Det är med en gedigen karriär inom bandyn i nedre Norrland som Alfred har i bagaget med sig ner till huvudstaden. Han är fostrad i Härnösands AIK och spelat många säsonger i deras a-lag. Dessutom har 25-åringen spelat u-bandy för Selånger, Ljusdal och Östersund. Den senaste säsonger var mittfältaren i Östersund BS:s a-lag.

I augusti flyttade han till Sollentuna för plugg i grannkommunen Solna. På rekommendationer sökte han sig till Helenelund.

 – Jag känner ”Sigge” (Jonathan Sigfridsson) och spelat med Joel (Portinsson) i ÖBS och Danne Embretsen i HAIK. Och Sollentuna ligger på rätt sida stan ifrån där jag pluggar, berättar Alfred strax efter torsdagens fyspass.

Kommer närmast från Jämtland

Förra säsongen spelade Alfred med HIK-sonen Gustav Jörnåker, i Östersund, som starkt rekommenderade sin moderklubb för sin lagkompis. Sedan i mitten av augusti har Härnösandsonen varit med i HIK:s träning och häromdagen blev övergången helt klar.

 – Det känns bra tycker jag och det är kul med en ny serie. Det ska bli skönt att slippa alla långa resor som den norra serien innebär, närmaste ”derby” var liksom tre timmar bort ha ha. Laget känns bra och det är en fin stämning i truppen.

"Vill bidra med mål"

Skyttner beskriver sig främst som en snabb och åkstark offensiv mittfältare med bra speluppfattning. Något han vill visa i vinter.

 – Det ska bli en kul utmaning. Framför allt hoppas jag att jag utvecklas som bandyspelare nu när jag har lite mer tid att träna. Jag hoppas kunna bidra med en hel del mål och assist. Även att laget blir bättre och utvecklas under säsongen.

Säsongen startar i november.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Enig styrelse bakom nya politikerlöner

Nyheter "Vi har sett att det har funnits en obalans" säger Benkt Kullgard (M). Oppositionen väntas få en ny kommunalrådpost efter att en enig kommunstyrelse röstade igenom beredningsgruppens förslag om nya regler för politikernas löner.torsdag 12/9 17:00

Alla skolor i Sollentuna kan få solceller

Nyheter "Det är tanken" säger George under invigningen på Gröndalsskolan. Molekyler alstrar nu energi från solstrålar på Gröndalsskolans tak. Idag invigdes de första solcellerna på skolorna i Sollentuna. Näst på tur är Edsbergsskolan.torsdag 12/9 13:42

Så ska stöket minska på 179:an

Nyheter ✔Fler avgångar ✔Mer kontroller ✔Dialog Trängsel, stök och plankning är ett stort problem på buss 179, som går genom Västerort. Nu har Arriva ökat avgångarna i morgonrusningen och fortsätter vårens satsning på biljettkontroller – något som...torsdag 12/9 12:06
Stockholm Direkt