Alexandra säker på att ta NM-guld

Nästa vecka debuterar styrkelyftaren Alexandra Varga Karlsson i NM. Och 22-åringen från Tureberg räknar kallt med att vinna sin klass.

  • Publicerad 12:50, 11 sep 2017

Jag måste göra en urusel tävling för att tappa guldet

Det var när hon flyttade ner till Halmstad som hon fann sitt nya intresse. Alexandra trivdes med vikterna och stängerna på gymmet – och på den vägen är det.

– Jag trivdes på gymmet och att lyfta tungt. Där fick jag tipset att man kunde tävla i det, säger Alexandra Varga Karlsson som är uppvuxen i Edsviken och Tureberg.

Sagt och gjort. Hon började i den lokala klubben KK Eleiko i Halmstad och styrkelyftsframgångarna har inte låtit vänta på sig. I SM 2016 blev hon tvåa i juniorklassen -52 kg och i år vann guld i -57 kg.

– Det var riktigt häftigt att vinna ett guld. Jag har knappt tävlat under uppväxten så därför kändes det extra kul, fortsätter 22-åringen som bott drygt fyra i Halmstad.

Nästa vecka gör Alexandra Varga Karlsson debut i nordiska mästerskapen. Och Alexandra är tämligen säker på att hon kommer att vinna sin klass. Kaxigt? Nja, snarare realistiskt.

– De släpper rankningen innan och då kan man dra sina slutsatser. Det är ett stort hopp ner till den som är andrarankad.

– Jag måste göra en urusel tävling för att tappa guldet, samtidigt som tvåan måste göra en superbra tävling. Tvåan är 35 kilo efter mig i rankningen.

I styrkelyft tävlar man
i bänkpress, knäböj och marklyft. Totalvikten man lyfter räknas sedan ihop för att utse en vinnare. Redan idag har Alexandra, som gör sitt sista år som junior, svenskt rekord i knäböj för juniorer. Nu vill hon höja sitt rekord.

– Jag har planer på att höja mitt rekord i knäböj och siktar även på att ta totalrekordet. Jag har kanske även en chans på att ta det nordiska rekordet.  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40

Här kan du fira midsommar i Sollentuna

Nyheter Ska du fira midsommar i Sollentuna? Dessa firanden kan du välja på här och i närliggande kommuner.onsdag 20/6 14:14

Varmvattenbassäng hetare än någonsin

Nyheter Frågan om huruvida Sollentuna ska ha en varmvattenbassäng eller inte har förvandlats till en lokal valfråga. Nu ger sig Kristdemokraterna in i debatten. De vill utreda om en ny rehabbassäng kan...onsdag 20/6 13:40