TRE. VIF har tre pinnar att hämta upp i sista matchen och måste även förlita sig på andra resultat. Foto: Anders Ekström

Allt avgörs på sista kampen

Det såg ut som Vasalund skulle få med sig en trea från Borlänge. Men i matchens slutminut kvitterade IK Brage – och VIF har nu tre poäng att ta in i avslutningsomgången.

  • Publicerad 15:00, 30 okt 2017

Med bara minuten kvar såg Vasalunds herrar ut att ta en skrällseger på Domnarsvallen mot redan klara serievinnaren Brage, i söndags. En seger där hade inneburit att VIF bara hade en poäng upp till fast mark inför avslutningsomgången.

Men i matchens slutskede kvitterade IK Brage till 3-3 och läget blev då automatiskt mycket svårare att klara sig kvar. Båda konkurrenterna Sandvikens IF och Sollentuna FK förlorade samtidigt. En trea hade inneburit att VIF bara hade en pinne upp till fast mark, men nu blev det istället alltså tre.

Vasalund möter Umeå hemma i slutomgången på lördag (14.00). Sollentuna spelar mot Akropolis IF, medan Sandviken möter Västerås SK. Båda spelar hemma.

VIF måste alltså dels vinna sin match, samtidigt som Sandviken eller Sollentuna förlorar sin. Dessutom spelar målskillnaden in.

Tar SFK eller SIF en pinne på lördag är Vasalund utslagna oavsett resultat. Onekligen en spännande avslutning på division 1 norra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

"Smått otroligt med ett så rikt fågelliv"

Nyheter Ny bok tipsar om Råstasjön Nu kommer en ny bok om naturområden som är värda att se i Stockholmsområdet. Två av dessa ligger i Solna.lördag 21/7 8:33

Nu blir skolvägarna säkrare

Nyheter Från och med vecka 29 och fram till skolstart kommer Solna stad att utföra arbete för att höja trafiksäkerheten vid skolvägar.fredag 20/7 14:12