CHANS ATT GÅ UPP. Husby FF leder division 5 norra. Foto: Jonny Andersson

Allt du behöver veta inför slutspurten

Flera Järvalag strider om seriesegrar eller kvalplatser inför slutspurten av fotbollssäsongen. Bäst läge att klättra en division har Rinkeby United.

  • Publicerad 14:40, 8 sep 2017

Med en månad kvar av Stockholmsserierna ser Järvaområdet ut att få upp flera lag i högre serier. Enda undantaget är i division 4 där Kista Galaxy uteslutits och Kista SC hamnat för långt efter topplagen.

Division 5: På god väg till division 4 är Rinkeby United. Laget vann i lördags seriefinalen mot Enskededalen med 4–1 och har därmed fyra poängs marginal till Norrtull som är ny tvåa i tabellen. Till det ska läggas att Rinkeby spelat en match mindre. Avståndet kan alltså vara sju poäng.

Rinkeby leder mellersta Stockholmsfemman, den norra femman leder Husby FF, två poäng före Viggbyholm. Med bra avslutningar kan vi alltså se både Rinkeby och Husby i division 4-fotbollen nästa säsong.

Division 6: Efter 13 omgångar leder Parsian division 6B före FC Tensta, det är dock jättejämnt i toppen och de två Järvalagen skuggas av tre närgångna konkurrenter.

Division 7: Tensta IK leder sin serie, men går en tuff duell med Konglig Samhällsbyggnadssektion FC.

Division 5, damer: Kista Galaxy har i praktiken säkrat avancemanget till division 4.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.