Stängt. En plötsligt renovering gör att Alvik basket får flytta helt från hallen i en månad. Foto: Alexia Karanatsiou

Alvik basket förlorar träningstider - mitt under pågående säsong

35 träningstimmar mindre i veckan och krånglig omflyttning över stan blev konsekvensen när idrottsförvaltningen oväntat stängde Åkeshovshallen innan jul.

  • Publicerad 17:00, 4 jan 2017

Plötsligt skulle vi flytta hela vår verksamhet på nåt sätt

Trots att renovering pågår i Åkeshovs simhall har Alvik basket ändå kunnat vara kvar i Åkeshovshallen. Men precis innan jul stängdes hallen plötsligt helt och hållet på grund av ett ventilationsbyte som kommer att ta en hel månad. Något klubben fick reda på bara några veckor innan arbetet skulle påbörjas.

– Vi har verksamhet i hallen måndag till fredag och en del på helger och plötsligt skulle vi flytta hela vår verksamhet på nåt sätt, säger Carolina Håkanson, sportchef på Alvik basket.

Alvik basket har 830 aktiva spelare. Carolina Håkanson poängterar dock att omflyttningen av verksamheten egentligen inte är hela världen, utan snarare att informationen från idrottsförvaltningen kom väldigt sent och plötsligt.

– Vi fick bara ett mejl där vi fick se att vi var avbokade i hallen under den här tiden. Ingen ursäkt, inget sånt, säger hon.

Förlorar timmar

Totalt gör omplaceringen att klubben förlorar cirka 35 timmar i träningstid i veckan.

– Det blir sämre för framförallt våra damlag och herrlag som ska prestera på elitnivå, säger Carolina Håkanson.

För tillfället får till exempel i stället damlaget - som spelar i landets högsta liga - flytta runt sina träningar i andra hallar, mitt under pågående basketsäsong.

Var tänkt till sommaren

På idrottsförvaltningen har man förståelse för att det har blivit omständligt för klubben.

– Såhär i backspegeln hade vi säkert kunnat haft en bättre dialog med Alvik innan. Men vi ville veta förutsättningarna säkert och när det var klart så informerades Alvik. Därefter har bokningen jobbat hårt med att försöka hitta alternativa lösningar för verksamheten i dialog med klubben, säger Peter Ahlström, idrottsstrateg på idrottsförvaltningen och tillägger:

– Vi hade allra helst velat göra det på sommaren, det hade naturligtvis varit enklast för alla. Men det var inte möjligt av byggtekniska skäl.

Den 19 januari är det sagt att Alvik ska kunna flytta tillbaka till Åkeshovshallen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här flyger helikoptrarna i formation över Bromma

"Inte ofta de flyger så många" Såg du också helikoptrarna över Bromma? Vid halv två-tiden i eftermiddags passerade sju helikoptrar Ålsten. Helikopterflottiljen berättar varför.onsdag 20/6 15:54

Växthusvägens rondeller – snyggast i stan?

Prisas för sin design Om du har lagt märke till konsten i rondellerna längs med Växthusvägen i Ormbacka, Skälby, är du inte ensam. Konsten vann nämligen ett pris för sin design nyligen.onsdag 20/6 12:18