Historisk. Alvik Basket spelar historisk match lördag den 1 december. Foto: Anders Tillgren

Alvik basket i historisk tv-match

Alvik basket möter Telge basket i en tv-sänd toppmatch den första december. Det blir den första matchen i Basketligan dam som livesänds i C mores Sportkanalen.

  • Publicerad 16:34, 22 nov 2018

Lördagen den 1 december ska Alvik Baskets damlag spela mot Telge Basket. Enligt David McCann är det en riktigt spännande match som väntar.

– De här två lagen har en stor rivalitet mellan sig. Nu späds det här på lite extra då Klara Lundqvist som spelat i Alvik sedan hon var fyra år nu har flyttat till Telge basket. Så det blir en väldigt speciell match där hon ska möta sitt gamla lag för första gången, säger David.

Men det är inte bara lagens rivalitet som gör matchen speciell, den ska också sändas live i Sportkanalen.

– Det är första matchen som sänds från Svenska basketligan dam. Det är fantastiskt att de satsar på damerna i år och det hoppas vi att de kommer fortsätta göra. Det som är bra är att matchen kommer sändas på sportkanalen vilket gör matchen tillgängliga för alla i hela Sverige. Vi har inte fått den exponeringen förut.

Tuff match

Alvik basket har vunnit sex av sex matcher och leder därmed serien. Men enligt David är matchen mot Telge en tuffaste hittills.

– Det är ett bra lag vi möter. De ligger också i topp och har bra erfarenheter från Europaligan. Trots att vi är favoriter kommer det verkligen att bli en spännande match, säger David och fortsätter:

– Vi hoppas att Åkeshovshallen är fullsatt på lördag. Matchen börjar 20.30 så det är en perfekt aktivitet efter middagen, både för familj och vänner. Det finns en del idrott att titta på i Bromma och det handlar om de bästa i Sverige. Det ska man inte glömma.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

60 års kamp för kvinnor inom polisen

”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Populär badplats försvinner i västra Stockholm

Bad och båtklubbar måste flytta när värmeverk byggs ut Planen för placeringen av piren vid det nya värmeverket i Lövsta har spruckit. Det gör att både Lövstabadet och båtklubbarna måste flytta.fredag 14/12 15:36