Ron Sjöblom gjorde två mål i segermatchen mot Alunda. Hans sjunde och åttonde i höst. Foto: Miguel Ramos

Andra raka segern för Grimsta

Grimsta AIK har hittat formen. På onsdagskvällen kom tredje raka seriematchen utan förlust och den andra segern i rad – då Alunda besegrades borta.

  • Publicerad 09:20, 9 nov 2017

Efter förlusten mot Runsten 14 oktober har det verkligen vänt för Grimstas innebandyherrar, efter den halvtunga starten av 2017/18. Den fina trenden inleddes med en DM-vinst mot Älvsjö och har därefter fortsatt.

Sedan blev det 7-7 borta mot Rasbo (efter stark upphämtning) och i det följande två matcherna har det blivit trepoängare. Först mot Björklinge hemma med 8-7 och på onsdagen besegrades Alunda borta med 6-4.

I en jämn tillställning följdes lagen åt i Olandshallen i Alunda (Östhammar kommun). I början på tredje såg det klart ut då Håkan Fröberg gjorde 5-3, men hemmalaget reducerade omgående.

Men det blev ingen fara på taket. Skyttekungen Kalle Berglund klev fram, gjorde sitt elfte mål för säsongen och fastställde slutresultatet till 6-4. Ron Sjöblom gjorde dessutom två påsar i segern och är nu uppe i åtta mål.

Därmed är Grimsta i mitten av division 1, men har en match mera spelad än de flesta konkurrenterna. I nästa omgång (ons 15 nov) väntar serieledaren Järfälla borta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vecka för krisberedskap

Nyheter Är du förberedd inför en krissituation? Om elen slutar fungera och du inte kan laga mat, använda mobiltelefonen eller betala med kort? Den kommande veckan är det den nationella Krisberedskapsveckan,...fredag 25/5 11:15