SEXHUNDRA. Alex, 28, gjorde 615 poäng denna säsong på sina 49 spelade matcher. Ett snitt på 12.55 pinnar per kamp. Foto: Anders Tillgren

Andra SM-guldet för Alex Lindqvist

Andra guldet smakar tydligen aningen bättre. Alexander Lindqvist, 28, tog i söndags sitt andra SM-guld med Södertälje och han värdesätter det senaste aningen högre.

  • Publicerad 16:55, 16 maj 2019

Södertälje Kings är de senaste årens stora gigant inom svensk herrbasket och tog fyra raka SM-guld mellan 2013 och 2016. Alexander Lindqvist var med och vann guldet 2013 men lämnade sedan för spel i bland annat Uppsala och Nässjö.

Sedan mitten på säsongen 2017/18 är han tillbaka i Södertälje och var med och åkte ur i semin ifjol. Året innan blev det silver. Men nu är Södertälje tillbaka som vinnare. Efter seriesegern gick laget starkt i slutspelet och på söndagen var SM-guldet säkrat efter 4–1 i finalmatcherna mot Borås.

– Det känns så skönt, nästan som en lättnad. Jag är så glad att vi lyckades ta guldet, säger Alexander dagen efter guldet säkrades inför nästan 5 000 åskådare i Scaniarinken.

"Haft en större roll"

Alexander, som är uppvuxen i Kärrdal, håller sitt andra guld högre än sitt första.

– Ja, det känns bättre nu måste jag säga.

Varför då?

– Jag har fått en större roll och är en annan sorts spelare idag. Och sen få göra det med detta laget och vår coach (Ludwig Degernäs) väger tyngre. ”Ludde” är seriens bästa coach och byggt ett lag som har grym kemi och stämning.  

28-åringen tycker att hans Södertälje hade full koll på finalen.

– All respekt till dom, men vi var det bästa laget. Vår taktik och lagspel var bättre och vi vann rättvist, fortsätter Lindqvist.

Hur var din insats överlag 2018/19?

– Jag är nöjd, absolut. Det gällde att man verkligen offrade sig för laget och anpassade sig efter det, lägga undan allt vad ego heter. Och det tycker jag att jag, och laget, verkligen har gjort.

Sugen på att stanna

Dagarna efter SM-guldet rapporterades om att ingen i Södertälje har kontrakt för nästa säsong. Alexander, med 51 A-landskamper, är absolut intresserad att stanna.

– Dyker det upp något bra alternativ utomlands så åker jag, men det måste vara riktigt bra för att jag ska åka. Jag har inget på ”g” idag. Blir jag kvar i Sverige blir det Södertälje, det är som ett hem för mig.  

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nio åtalas för tortyrliknande misshandel

Nyheter Åtal: Konflikt mellan gäng ledde till kidnappning En konflikt mellan ett antal personer i Norrort ledde till att nio unga personer häktades. Nu åtalas männen. Enligt åklagaren ska en ung man ha utsatts för tortyrliknande misshandel, natten den 22...tisdag 2/6 14:23

Misstänkt mord i Helenelund

Nyheter Större polisinsats under måndagskvällen Flera polispatruller kallades till Sollentuna under måndagskvällen efter att en ung man påträffats allvarligt skadad i Helenelund. Han avled senare under natten.tisdag 2/6 8:58

Stödarbete blir bättre betalt i Sollentuna

Nyheter Höjs från 8 till 14 kronor per timme Timlönen i den dagliga verksamheten i Sollentuna höjs med statligt bidrag, meddelar vård- och omsorgsnämnden.måndag 1/6 16:30
Stockholm Direkt