Foto: Anders Ekström

Andreas och Johan visade vägen när SHC vände trend

Efter tre raka förluster vände det på söndagen för Sollentuna HC. Backen Andreas Gällstedt och Johan Fredriksson var tungorna på vågen då laget tog en välbehövlig seger mot jumbon Nacka.

  • Publicerad 09:30, 12 feb 2018

Det är tvära kast som gäller denna säsong. Efter att ha på allvar varit inblandade i toppstriden medförde tre raka förluster att hockeygänget istället var tvungna att kolla neråt i tabellen.

Hade det blivit förlust på söndagen mot Nacka hade läget varit prekärt. Men med kniven mot strupen lyckades SHC att vinna mot jumbon från östra delarna av huvudstaden.

Det såg dock aningen mörkt ut under första perioden. Gästerna tog då ledningen med både 0-1 och 1-2. I mitten på andra kvitterade Johan Fredriksson och läget var öppet inför sista.

Där skulle det visa sig att SHC var starkast. Fredriksson gjorde sitt andra till 3-2 och med fem minuter kvar slog Andreas Gällstedt in 4-2 i power play. Backen Gällstedt (1+2) och forwarden Fredriksson (2+1) blev matchhjältarna när Sollentuna, efter ha vänt två underlägen, slog Nacka med 4-2 (1-2, 1-0, 2-0).

Därmed är det akuta bottenhotet avvärjt. Med en omgång kvar har fem poäng ner till strecket. Dock är serien något haltande. Fortfarande finns det även en teoretisk chans till att nå förstaplatsen, men det ska ske mycket till då.

På söndag väntar Wings i serieavslutningen. Onsdagens omgång (då SHC vilar) kommer avgöra hur viktig den matchen är.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor lärarbrist på fritids i Sollentuna

Nyheter Lärarförbundet ser med oro på minskningen av antalet behöriga lärare på fritidshem. Snittet i landet är 53,6 barn på en behörig lärare, fritidspedagog. I Sollentuna kommun är siffran 158,2 barn.fredag 25/5 9:33