Anton blev först i distriktslaget

Som första Grimstaspelare någonsin är Anton Hasselsten uttagen till distriktslaget. Den 16-åriga burväktaren vill där bidra till att hans Stockholmslag tar hem hela SM-slutspelet. – Vi vill vinna hela skiten givetvis, säger Frestasonen.

  • Publicerad 12:00, 5 dec 2017

Det var en svår väg att vandra

Det var någonstans mellan 30 och 40 målvakter som till en början var aktuella. Därefter har antalet minskat för varje uttagningsläger som genomförts. Till sist var det bara två målvakter kvar i det som skulle mynna ut till Stockholms distriktslag i SM.

En av dem var Grimsta AIK:s Anton Hasselsten.

– Det var en svår väg att vandra och jag har kämpat mig igenom den. Men det var en rolig resa, berättar 16-åringen från Fresta.

Grimsta AIK har varit med och format spelare som kommit med till distriktslaget, men aldrig haft en spelare som vid uttagningen representerat innebandyklubben.

– Det är såklart en ära att vara först och det vill jag alltid vara. Jag ger mig aldrig och målet är att hela tiden bli bättre och bättre. Jag brinner för sporten och vill nå långt.

I SM-slutspelet nästa år, i Umeå, vill målvakten stå högst på pallen med sitt Stockholm.

– Vi vill vinna hela skiten givetvis. Stockholm är det största innebandydistriktet och vi har pressen på oss, men vi ska åka upp dit och vinna, säger Anton som tränar då och då med a-laget men är primärt med i HJ.

Målinriktade Anton Hasselsten vill nå långt med sin innebandykarriär.  

– Mitt nästa mål är att vara med i uttagningarna till U19-landslaget och därefter komma med i truppen. På lång sikt vill jag självklart nå SSL och seniorlandslaget. Jag jobbar stenhårt för att hela tiden bli bättre.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Vårdcentral i Väsby upphör

Nyheter Veritas vårdcentral Väsby upphör efter branden i våras. Landstinget har brutit avtalet med företaget bakom vårdcentralen.lördag 21/7 8:15

15-årige Einar femma på EM

Sport 15-årige Einar Lindberg från Väsby fortsätter att visa framfötterna med sin BMX-cykel. Nu senast grejade han en femteplats på EM i sin åldersklass.torsdag 19/7 17:33