Klockan 14 på lördag gästar Täby FK Vallentuna IP. Foto: Roffe Andersson

Årets första Norrortsderby – "Inte så att vi kommer sparka ned varandra"

Vinstlösa Vallentuna tar på lördag emot lokalkonkurrenten Täby FK. Inför matchen vill inget lag ta på sig favoritskapet men är överens om att det knappast blir något skönspel på Vallentuna IP.

  • Publicerad 15:01, 12 maj 2017

Nu på lördag klockan 14 är det dags för årets första stekheta derby mellan Vallentuna BK och Täby FK i division 3 på Vallentuna IP. Topptippade Vallentuna kommer till matchen utan att lyckats bärga en enda vinst under säsongens fyra inledande omgångar, medan Täby i nuläget kan stoltserar med en tredjeplats.

Vi tog ett snack med Täby FK:s tränare Daniel Erlandsson och Sebastian Jurell, mittfältare i VBK.

– Vi har tre lag som vi betraktar som derbyn, Österåker, Vallentuna och Enebyberg. Mot Vallentuna har vi revanschläge i och med att de vann mot oss ifjol och att vi kommer från en förlust nu senast, säger Daniel Erlandsson i Täbylaget.

"Vi slår ur underläge"

Täbytränaren tror inte det blir något skönspel under lördagen utan räknar med att laget som arbetar hårdast vinner. Och trots Vallentunas tuffa inledning så menar han att VBK bör ses som favoriter.

– De har hemmaplan och slog oss senast, jag skulle säga att vi slår ur underläge. Och med deras inledningen så kommer de absolut vilja vinna.

Vallentunas Sebastian Jurell håller dock inte med om vilket lag som ska anses vara favorit inför matchen.

– Tittar man på tabellen och formmässigt så är det utan tvivel de som är favoriter. Sen har vi en stor tro på oss själva och för vår del är det bara tre poäng som gäller, men trycket ligger nog på dom, säger han.

"Inte sparka ned varandra"

Och för Vallentunas del gäller det att lägga den trista inledningen bakom sig och det gör man gärna med en vinst mot lokalkonkurrenten.

– Vi har ju spelat med Täby FK i samma serie ganska många år nu. Vi har skuggat varandra i tabellen och det har byggt på prestigefaktorn inför matchen. Ett derby är alltid speciellt laddad och för oss är det extremt viktigt att kunna studsa tillbaka, säger Sebastian Jurell.

– På den här nivån så går det inte att få en hetare match för oss. Det är inte så att vi kommer sparka ned varandra, men det är en match där man ska känna att man har givit allt och den betyder mer för folk runt omkring, säger Daniel Erlandsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm