HOCKEY. Åsell, här i Väsbytröjan, ska försöka spela till sig ett kontrakt med allsvenska Almtuna. Foto: Michael Folmer

Åsell försöker ta en plats i allsvenskan

Efter en tid som klubblös kom det under sommaren nyheter kring Calle Åsell. 25-åringen ska under sensommaren försöka övertyga Almtuna att han är värd att satsa på.

  • Publicerad 15:00, 7 aug 2019

Förra säsongen spelade Calle Åsell i allsvenska Pantern men lämnade Malmöklubben efter säsongen.

Därefter har det spekulerats vilken klubb som 25-åringen ska välja.

Och som det ser ut just nu hamnar hockeyforwarden i allsvenska Almtuna. Calle är på tryout i Uppsalagänget och ska försöka spela till sig ett kontrakt.

Beslut om det blir kontrakt tas i mitten av september. Almtuna åkte egentligen ur allsvenskan i vintras men fick en gratischans sedan Pantern dragit sig ur.

Kan förenas med Liljendahl

I Almtuna spelar Väsbysonen Tobias Liljendahl sedan tidigare och han gjorde en fin säsong senast, trots degraderingen, och stod för 42 poäng.

Tobias, som ett år yngre, och Åsell spelade ihop i Väsby IK:s framgångsrika P94-lag. Andra spelare som var med där är Rasmus Sörgardt (Tingsryd), Robin Karlsson (Norge), Emil Berglund (Timrå) och Oscar Dansk (AHL).

Fler nyheter i Vi i Väsby

Schäfern Izor gjorde knarkfynd i centrala Väsby

Nyheter Polisen fick fyrfota förstärkning i jakten på droger Hasch, narkotikaklassade tabletter och en morakniv. Det blev resultatet när narkotikahunden Izor med förare kom till Väsby för att leta droger.måndag 19/8 15:30
Stockholm Direkt