Återigen guldjubel för Zakarias Berg

Zakarias Berg, 23, vann den stora internationella brottartävlingen Thor Masters förra helgen.

  • Publicerad 10:19, 22 mar 2019

Det var skönt att göra den bästa matchen i finalen mot en motståndare som tog OS-brons nu senast så det var en skön seger

Brottaren Zakarias Berg har inlett 2019 på ett strålande sätt. Han har redan tagit silver i Zagreb Open och vunnit SM-guld efter att ha besegrat den ständiga rivalen Emil Sandahl i finalen. I den internationella brottartävlingen Thor Masters stötte de på varandra igen och Zakarias Berg visade återigen vem som är bäst i Sverige i 87-kilosklassen genom att ta en ny seger. Zakarias Berg vann sedan fyra matcher till på vägen fram till finalen.

– Det var en tuff tävling. Jag brottades fem matcher innan finalen så jag kände mig rätt sliten, säger Zakarias Berg.

Besegrade OS-medaljör

I finalen väntade den meriterande tysken Denis Kudla som tog OS-brons 2016 och besegrade Zakarias Berg i finalen av Thor Masters förra året.

Men trots att den Skåfostrade brottaren från Stenhamra kände sig sliten fick han revansch och vann finalen med 3-2 och lyckades därmed ta hem årets första internationella guldmedalj.

– Det var skönt att göra den bästa matchen i finalen mot en motståndare som tog OS-brons nu senast så det var en skön seger, säger Berg.

Nu närmast väntar EM där Zakarias Berg ska försvara Sveriges färger i 87-kilosklassen i Bukarest med start den 8 april. Zakarias Berg som tog brons i förra årets EM ser fram emot tävlingen.

– Segern i Thor Masters var ett bra kvitto inför EM, säger Zakarias Berg.

”Att räkna med”

Svenska brottningsförbundet uppmärksammade vinsten på sin sajt. De ser en ljus framtid för Skåkillen.

”AIK:s Zakarias Berg har visat att han blir att räkna med på EM. Nu i helgen tog han årets första internationella guldmedalj när han vann Thor Masters i Danmark. Vinsten i finalen över VM- och OS-medaljören Denis Kudla, Tyskland, ger hopp om ny medalj för förra årets EM-trea”, skriver förbundet .

Målrik hockeypremiär

Sport Ekerö/Skås ishockeyherrar föll i premiären hemma mot Älta.fredag 4/10 17:15

Ekerö säkrade kontraktet i fyran

Sport Ekerös fotbollsherrar klarade sig kvar i division 4 medan damerna får lämna division 2.torsdag 3/10 11:51