Tränare. Ekerö Tennisklubbs ordförande Sofia Tillström har blivit uttagen till Svenska Tennisförbundets tränarteam. Foto: Daniel Cannervik

Attraktivt uppdrag för Sofia Tillström

Sofia Tillström har blivit uttagen till Svenska Tennisförbundets tränarteam.

  • Publicerad 09:32, 19 jan 2018

På tennisbanan känner jag tydligt att vi inte kan stöpa alla spelare i samma form.

Sofia Tillström, 41, från Ekerö Tennisklubb har tillsammans med nio andra svenska tränare blivit uttagen till Svenska Tennisförbundets tränarteam.

Tränarteamet är en satsning som görs tillsammans med Magnus Norman och kommer innehålla skräddarsydda utbildningsträffar, en internationell studieresa, ett mentorsprogram samt möjligheten att jobba med Sveriges bästa juniorer på olika landslagsuppdrag.

Tillström kommer redan vid månadsskiftet åka med som ledare på Lag-EM i Ryssland med landets bästa 16-årstjejer och hon ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Jag har arbetat i flera olika branscher tidigare men under senare år har det blivit tydligt för mig att jag vill arbeta med min passion – tennis! Jag njuter verkligen av att få jobba med tennis. Att stå på banan och vara tränare ger mig otroligt mycket energi och glädje, säger Tillström.

Vad tror du att du kan bidra med till teamet?

– Jag tror jag kan bidra till ett dynamiskt nätverk där vi kommunicerar mycket och delar med oss. Jag vill dela med mig av givande och lärorika kunskaper från min coach- och ledarutbildning jag examinerats i under året. Den har varit enormt viktig för mig i min roll som tränare och ledare, säger hon och fortsätter:

– På tennisbanan känner jag tydligt att vi inte kan stöpa alla spelare i samma form, utan vi är alla individer och har olika förutsättningar och funktionalitet. Man behöver inte alltid ge svaren på hur man ska eller måste göra, utan ge verktyg eller nycklar så individen själv får känna, förstå och hitta rätt, säger hon.

Sofia Tillström vann tio SM-guld under sin aktiva karriär och hoppas kunna bli en trygghet för många tennistjejer framöver.

– Jag tror att jag som tjej och med erfarenhet från min egen tenniskarriär kan bidra med kraftfulla insikter och förhoppningsvis vara en bra ledare och en trygghet för många tjejer, säger Tillström.

Det nya uppdraget kommer inte gå ut över hennes uppdrag som ordförande i Ekerö Tennisklubb.

– Jag är fortfarande ordförande och uppdraget kommer inte påverka min roll i klubben nämnvärt. Det som påverkas är att jag kommer komma in i klubben med ännu mer kunskap och erfarenhet, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter