Kval. BP:s damer är laddade inför den avgörande matchen. På bild i rödsvart: Aisha Faiqi och Filippa Wallén. Foto: Örjan Jacobsson

Avgörande match för BP:s damer i helgen

På lördag spelar Brommapojkarnas damer den avgörande matchen som kan ta dem till Elitettan. – Stämningen är laddad, hälsar Peter Appelquist, kommunikationsansvarig på Brommapojkarna.

  • Publicerad 15:13, 19 okt 2018

En av två kvalmatcher för BP:s damer är avgjorda. Den första matchen spelades mot IK Rössö Uddevalla, en match BP vann med 2-0. Imorgon, lördag den 20 oktober, är det dags för den avgörande matchen hemma på Grimsta.

– Det ska bli oerhört kul och stämningen är laddad, säger Peter Appelquist, kommunikationsansvarig på Brommapojkarna.

Enligt Peter har laget ett bra utgångsläge då de vann förra matchen på bortaplan.

– Vi ligger bra till men matchen ska spelas och vi måste ha all respekt för att Rössö också är redo att vinna den här matchen. Men en vinst skulle betyda jättemycket, då spelar laget i den näst högsta division som finns i det här landet. Det är jättebra, säger han.

Klockan 13.00 är det avspark och dagen till ära är entréavgiften frivillig.

– Vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att gå på matchen, oavsett hur mycket pengar man har kvar en vecka innan lön. Vi vill att man ska kunna gå på matchen och vara en del av närområdet, men sedan blir vi jätteglada om den som kan skänker ett bidrag, säger han.

Brommapojkarna - IFK Göteborg

Men spänningen tar inte slut under lördagen. På måndag är det nämligen dags för Brommapojkarnas herrar att ta emot IFK Göteborg på Grimsta och det är en viktig match. Just nu ligger BP näst sist i Allsvenskan före Dalkurd. För att slippa kvala för att stanna kvar i serien nästa säsong behöver BP ta sig upp ett snäpp i tabellen.

– Allt avgörs inte den här matchen, men vi hoppas på vinst. Vinner vi alla fem matcher vi har framför oss nu så tar vi oss långt fram i tabellen. Men det räcker att vi tar oss förbi ett av de tre lagen vi har framför oss nu, ett av dem är IFK Göteborg, säger Peter Appelquist.

Avspark 22 oktober klockan 19, på Grimsta.

BP:s damer laddar för kval

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Populär badplats försvinner i västra Stockholm

Nyheter Bad och båtklubbar måste flytta när värmeverk byggs ut Planen för placeringen av piren vid det nya värmeverket i Lövsta har spruckit. Det gör att både Lövstabadet och båtklubbarna måste flytta.fredag 14/12 15:36