Foto: Anders Ekström

Axel Wiorek fortsätter karriären i Karlsberg

Axel Wiorek har hittat en ny klubb. Den skadedrabbade innermittfältaren flyttar till division 2-laget Karlbergs BK som dessutom samtidigt värvar en till SFK-spelare.

  • Publicerad 13:30, 6 feb 2019

Foto: Anders Ekström

Karlbergs BK och Sollentuna har haft ett spelarutbyte de senaste åren. För några säsonger sedan kom Sean Sabetkar och Mathias Karelius från Kungsholmensgänget till SFK.

Åt motsatt riktning har Viktor Kramer och Modou Gassama gått. Nu går ytterligare två spelare till KB. I veckan har Ludvig Brandimarti och Axel Wiorek skrivit på för division 2-gänget.

Brandimatri gjorde under sin enda säsong på Vallen nio matcher för svartvitt.

22-åriga Axel, som har Helenelund som moderklubb, är fostrad i klubben och spelat fem a-lagssäsonger. 2014-15 var Sollentunasonen ordinarie i division 2.

Bara några inhopp 2018

2017 gjorde under han 13 matcher i division 1, men bara fyra inhopp ifjol.

– Axel har länge setts som ett stort löfte men har tyvärr haft problem med skador. Vi hoppas och tror att han kan få en nystart i KB och sedan lyfta mot högre divisioner igen, säger Lennart Sandahl till Karlbergs hemsida.

Tränaren Kalle Karlsson tillägger:

– Axel är en begåvad spelare, han hittar smarta lösningar på planen och är väldigt duktig på att slå fram den sista passningen. Jag minns när han kom fram som ung att han hade en mer ”sittande” mittfältsroll. Senaste åren har han testats i mer offensiva roller. Vi kommer att se honom längre fram i planen där han kan göra poäng.

Karlbergs BK blev tvåa förra året i division 2 norra Svealand och fick då kvala uppåt. Dock hade Haninge bättre målskillnad i kvalet och tog platsen till ettan.

Foto: Anders Ekström

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Snart dags för världens längsta marathon

Nyheter "Jag får energi av att andra har kul" säger Nicholas Roman Nästa lördag går startskottet för tredje omgången av världens längsta marathon i Sollentuna vid Edsviken.söndag 18/8 10:00

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00
Stockholm Direkt