Foto: Anders Ekström

Axel Wiorek fortsätter karriären i Karlsberg

Axel Wiorek har hittat en ny klubb. Den skadedrabbade innermittfältaren flyttar till division 2-laget Karlbergs BK som dessutom samtidigt värvar en till SFK-spelare.

  • Publicerad 13:30, 6 feb 2019

Foto: Anders Ekström

Karlbergs BK och Sollentuna har haft ett spelarutbyte de senaste åren. För några säsonger sedan kom Sean Sabetkar och Mathias Karelius från Kungsholmensgänget till SFK.

Åt motsatt riktning har Viktor Kramer och Modou Gassama gått. Nu går ytterligare två spelare till KB. I veckan har Ludvig Brandimarti och Axel Wiorek skrivit på för division 2-gänget.

Brandimatri gjorde under sin enda säsong på Vallen nio matcher för svartvitt.

22-åriga Axel, som har Helenelund som moderklubb, är fostrad i klubben och spelat fem a-lagssäsonger. 2014-15 var Sollentunasonen ordinarie i division 2.

Bara några inhopp 2018

2017 gjorde under han 13 matcher i division 1, men bara fyra inhopp ifjol.

– Axel har länge setts som ett stort löfte men har tyvärr haft problem med skador. Vi hoppas och tror att han kan få en nystart i KB och sedan lyfta mot högre divisioner igen, säger Lennart Sandahl till Karlbergs hemsida.

Tränaren Kalle Karlsson tillägger:

– Axel är en begåvad spelare, han hittar smarta lösningar på planen och är väldigt duktig på att slå fram den sista passningen. Jag minns när han kom fram som ung att han hade en mer ”sittande” mittfältsroll. Senaste åren har han testats i mer offensiva roller. Vi kommer att se honom längre fram i planen där han kan göra poäng.

Karlbergs BK blev tvåa förra året i division 2 norra Svealand och fick då kvala uppåt. Dock hade Haninge bättre målskillnad i kvalet och tog platsen till ettan.

Foto: Anders Ekström

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen ser över gamla torp

Nyheter Letar du efter ett litet fritidshus? Drömmer du om ett hus från sekelskiftet eller ett torp nära stan? Nu ska Sollentuna kommunfastigheter gör en statusbesiktning av gamla fastigheter, som så småningom kan hyras ut till privatpersoner.lördag 20/4 8:00

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10