Foto: Anders Ekström

Axel Wiorek fortsätter karriären i Karlsberg

Axel Wiorek har hittat en ny klubb. Den skadedrabbade innermittfältaren flyttar till division 2-laget Karlbergs BK som dessutom samtidigt värvar en till SFK-spelare.

  • Publicerad 13:30, 6 feb 2019

Foto: Anders Ekström

Karlbergs BK och Sollentuna har haft ett spelarutbyte de senaste åren. För några säsonger sedan kom Sean Sabetkar och Mathias Karelius från Kungsholmensgänget till SFK.

Åt motsatt riktning har Viktor Kramer och Modou Gassama gått. Nu går ytterligare två spelare till KB. I veckan har Ludvig Brandimarti och Axel Wiorek skrivit på för division 2-gänget.

Brandimatri gjorde under sin enda säsong på Vallen nio matcher för svartvitt.

22-åriga Axel, som har Helenelund som moderklubb, är fostrad i klubben och spelat fem a-lagssäsonger. 2014-15 var Sollentunasonen ordinarie i division 2.

Bara några inhopp 2018

2017 gjorde under han 13 matcher i division 1, men bara fyra inhopp ifjol.

– Axel har länge setts som ett stort löfte men har tyvärr haft problem med skador. Vi hoppas och tror att han kan få en nystart i KB och sedan lyfta mot högre divisioner igen, säger Lennart Sandahl till Karlbergs hemsida.

Tränaren Kalle Karlsson tillägger:

– Axel är en begåvad spelare, han hittar smarta lösningar på planen och är väldigt duktig på att slå fram den sista passningen. Jag minns när han kom fram som ung att han hade en mer ”sittande” mittfältsroll. Senaste åren har han testats i mer offensiva roller. Vi kommer att se honom längre fram i planen där han kan göra poäng.

Karlbergs BK blev tvåa förra året i division 2 norra Svealand och fick då kvala uppåt. Dock hade Haninge bättre målskillnad i kvalet och tog platsen till ettan.

Foto: Anders Ekström

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Take away från Linns dörr i Edsberg

Nyheter Nu finns det ett alternativ till den sedvanliga take away-maten i Sollentuna. Kocken Linn Engstrand lagar mat hemma och erbjuder upphämtning från sin dörr i Edsberg.onsdag 20/2 17:02

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22