Falk, Foto: Johan Borehed

Back klar för Vilda Väsby – men trio lämnar

Ytterligare en spelare in – men även tre tunga namn ut. Väsby IK fortsatte sin aktiva transferfredag med fyra nya nyheter kring a-laget varav tre var av den negativa sorten.

  • Publicerad 19:20, 12 apr 2019

Vi börjar väl såklart med de positiva nyheterna. Efter att Markus Nygren presenterats idag på eftermiddagen så kom det flera glada besked kring a-lagets truppbygge 2019/20.

Alexander Glimtoft heter det senaste förvärvet. 23-åringen har Huddinge som moderklubb men är fostrad i Djurgårdens IF. De fyra senaste säsongerna har den kortväxta backen spelat för Borlänge och senast i Vännäs. Båda är division 1-klubbar.

– Glimtoft är en rörlig, skridskostark och spelskicklig back med en förmåga att hitta en snabb och bra förstapass. Han har stor potential framförallt i det offensiva spelet och vi ser fram emot att se honom blomma ut rejält på seniornivå under kommande säsong, säger sportchef Tom Tärnström till klubbens hemsida.

Tre spelare ut

Efter flera positiva besked på försäsongen kommer det nu även ett par av den negativa sorten. Tre spelare kommer inte att vara kvar i den lokala hockeyklubben.

Det rör sig om Ludvig Wiita-Adamsson, Felix Lööv samt Fredrik Falk. Den sistnämnde har gjort två och en halv säsong i VIK och Lööv gjorde bara en. Wiita-Adamsson spelade totalt tre säsonger i Väsby.

Ingen av i den ovanstående trion har presenterats av någon ny klubb ännu.

19 spelare är nu klara för Väsby IK 2019/20.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Småland i mitt hjärta

Nyheter "Man kan ta flickan ur Småland, men aldrig Småland ur flickan." Mina kära kollegor skulle vara de första att skriva under på detta påstående.Ett stående skämt på redaktionen är min förmåga att alltid...söndag 16/6 20:58

Man knivskuren i Upplands Väsby

Nyheter Skadeläget oklart­­ - ingen gripen En man knivskars i Runby i Upplands Väsby under lördagseftermiddagen. Han har enligt polisen även blivit slagen och sparkad.söndag 16/6 14:15

Då ska "nya" Rotebroleden vara klar

Nyheter Trafikverket: Håller på med färdigställning Flera körfält, nya trafikplatser och en längre gång- och cykelbana – snart är Rotebroleden som knyter samman Sollentuna och Järfälla färdig.fredag 14/6 11:39
Stockholm Direkt