Badminton blir allt större på öarna

Ekerö IK badminton växer ständigt och i helgen spelas den första ungdomsturneringen i Mälaröhallen.

  • Publicerad 13:02, 25 okt 2018

Ekerö IK badminton växer på Mälaröarna och just nu är det kö för att börja spela i juniorgrupperna.

– Vi har fullt i juniorgrupperna och det är kö för juniorer som inte får plats, vi saknar halltider, säger ordföranden Pernilla Ståhle.

Just nu har klubben cirka 15 seniorer och 50 juniorer där killar och tjejer tränar tillsammans.

– Nästan hälften av våra aktiva juniorer i klubben är tjejer. Det är en av få idrotter där tjejer och killar tränar tillsammans, säger Ståhle.

På tränarsidan har Ekerö badminton dessutom lyckats locka till sig Sakti Kusuma som är ett meriterat namn inom badminton. Sakti Kusuma kom från Indonesien till Sverige för att förstärka Kistas Elitserielag där det bland annat blev guld och silver i lag-SM. Nu i höst har han börjat träna klubbens seniorer och juniorer där flera talangfulla spelare finns.

– En U13-tjej från Ekerö blev uttagen till regionslägret i Täby. Vi har även många juniorer som har licens och tävlar regelbundet, säger Pernilla Ståhle.

I helgen arrangerar klubben för första gången en ungdomsturnering då Ekerö Open spelas i Mälaröhallen.

– Det är 83 anmälda juniorer som spelar singel, dubbel och mix under två dagar. Det betyder 151 matcher totalt, 19 av våra egna juniorer ställer upp, säger Pernilla Ståhle och fortsätter:

– I helgen som gick spelade elva juniorer i åldrarna 9-16 år säsongens första nybörjartävling som kallas 08-cup. Om man slår ihop 08-cup förra helgen med kommande tävling i Mälaröhallen betyder detta att 26 av 50 juniorer tävlar den här veckan. Fantastiskt! Vi känner oss mycket nöjda och stolta, säger Ståhle.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Oviss framtid för Martin Falkeborn

Sport Martin Falkeborns framtid är oviss när kontraktet med IK Frej nu löper ut.torsdag 15/11 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter