Taggad. Britta Elsert Gynning vill ta steget upp i Damallsvenskan med Hammarby. Foto: Anders Kjaersgaard/akfoto.se

Bajen nästa för Britta Elsert Gynning

Fotbollsmålvakten Britta Elsert Gynning, 23, flyttar hem till Stockholm och Hammarby efter tre säsonger i Eskilstuna.

  • Publicerad 22:51, 11 mar 2019

– Jag ville verkligen hem till Stockholm, det var det absolut främsta. Jag hade bestämt mig ganska tidigt att jag inte kunde vara kvar i Eskilstuna, både av personliga skäl men också för fotbollen. Jag behövde en ny miljö för att få känna suget efter fotbollen igen, säger hon.

Hammarby föll ur Damallsvenskan förra säsongen men satsningen klubben gör för att ta sig upp igen blev avgörande i Mälarötjejens val av klubb.

– Hammarby blev slutligen det självklara valet utifrån deras förutsättningar som imponerade på mig. Att de kan och vill hålla en damallsvensk standard trots att det är en Elitettanklubb. Men framförallt gjorde Hammarby det tydligt från början att de vill tillbaka till Damallsvenskan vilket nästintill var ett krav från min sida att den ambitionen fanns, säger Britta Elsert Gynning.

Eskilstuna har varit ett topplag i Damallsvenskan de senaste säsongerna och Britta Elsert Gynning har mestadels fått agera reservmålvakt under sina tre år i klubben. I Hammarby hoppas hon få mer speltid.

– När det kommer till speltid är det självklart också en anledning då det är vad jag kände att jag behövde för att fortsätta utvecklas. I dag däremot kan jag ärligt säga att det kommer vara konkurrens mellan mig och min målvaktskompanjon så det kommer vara en kamp om startplats, säger hon och fortsätter:

– Dock har vi en väldigt bra relation gentemot varandra och vår målvaktstränare Fia Lundgren är otroligt duktig, så jag känner att jag kommer utvecklas oavsett denna säsong, säger Britta Elsert Gynning.

Hammarby inleder Elitettan hemma mot Brommapojkarna den 13 april.

Tidigare klubbar:

Skå IK

Ekerö IK

AIK

Eskilstuna

Visa merVisa mindre

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Sport "Kan ligga först i slutet av säsongen" Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.fredag 10/1 15:56

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt