Höjdhopp. Bålsta IK:s Stina Ekengren lämnade Uppsala med hela fyra medaljer i bagaget. Foto: Pär Åhlund

Bålsta IK firar soligt adjö med ädla medlajer

1909 invigdes Studenternas IP, en kombinerad bandy, friidrotts och fotbollsarena. I helgen tackade arenan för sig och huserade sin absolut sista friidrottstävling. I 37 år har Uppsalaspelen hållts på Studenternas, men nu är denna saga slut.

  • Publicerad 13:13, 4 jul 2017

Bålsta IK deltog i årets upplaga med 8 medlemmar tillsammans i det 326 atleter breda startfältet.

Under lördagens tävlingar så lyckades Mathilda Björklund kamma hem ett brons i slägga i seniorklassen för kvinnor med ett kast på 54,11 meter, medans Linnea Westerberg noterades för en fjärdeplats i spjut med 30,79 i resultat. Söndagen blev en revanchdag för Linnea där ett kast på 25.38 gav hene en bronsplats i diskus för F17.

Söndagens tävlingar kröntes av tre stycken guldmedaljer, två stycken silvermedaljer och tre stycken brons

Wilma Fjäll förärades i klassen F12 med två stycken guldmedaljer, dels i längdfinalen för ett hopp på 4.50m, uppföljt av ytterligare ett guld i kula med en stöt på 9,24m och slutligen ett silver i 60m.

Stina Ekengren lämnade när dagen var slut Uppsala med hela fyra medaljer i bagaget. Ett guld i F11 höjdhopp med ett hopp på 1.38m, ett silver i 600 metersloppet, ett lopp i vilket även brons gick till Bålsta IK i form av Emmelie Hammarqvist. Slutligen lyckades Stina nå brons i både längd och diskus trots att hon i diskuss gått upp en åldersklass till F12.

I både 60 m finalen och kula var Emmelie en hårsmån från ytterligare brons men i båda fallen var tiondelarna inte på hennes sida.

Mollie Gavin gjorde även en fin insats i konkurrens med äldre löpare under dagen i sitt 600 meterslopp där ynka 2 sekunder saknades för plats på pallen.

Hampus Gull-Åhlund deltog i P13 60m och längd och kunde trots stark motvind notera ett personbästa i 60m. Även i längd överskreds tidigare rekord men dock med för stark medvind.

Vera Sjödin lyckades tangerade sitt personbästa i längd för F13.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet