HETT. Patrik Hagberg, 34, ser mycket fram emot lördagens derby. En match han inte tänker förlora. Foto: Anders Ekström

Bara vinst gäller för AIK i historiskt derbyt

Patrik Hagberg, 34, har spelat mängder med matcher för AIK, men han har aldrig mött rivalen Djurgården hemma i seriesammanhang. På lördag spelas den historiska drabbningen. – En match vi absolut inte kan förlora, säger lagkaptenen.

  • Publicerad 12:00, 8 feb 2019

Att AIK och Djurgården är ärkerivaler har väl få missat. Mest rivalitet har det såklart varit inom fotbollen och hockeyn, men även inom bandy och basket.

I innebandy har Gnaget och DIF lyckats missa varandra på herrsidan i seriesammanhang – fram tills nu. På lördag väntar det första historiska innebandyderbyt, i Solnahallen, mellan rivalerna.

– Det känns fantastiskt roligt, det är ju ärkerivalen och fienden. Det är klart att rivaliteten är större inom fotbollen men det känns hett även i innebandyn, säger lagkaptenen Patrik Hagberg.

"Bara vinst som gäller"

Patrik, som själv är en stor AIK-supporter, känner sig taggad att ta sig an antagonisten. 34-åringen minns ”hatmatcherna” mot Täby.

– De hade ju sitt ursprung i Råsunda så det blev riktigt hårda och tuffa matcher. Förhoppningsvis blir det en ”upp-piskad” stämning och mycket publik på lördag. Det ska vara lite hårdare och fulare när det spelas derby.

– Det är en match som vi absolut inte får förlora, den inställningen ska bara alla ha. Bara vinst som gäller.

Ligger fyra

I oktober vann innebandyherrarna borta över Djurgården med 4–3 i en tight historia. Efter 15 omgångar ligger svartgult fyra i den norra allsvenskan.

– Det har varit upp och ner får man säga. Jämnheten har inte varit den bästa och på hösten tog vi för få poäng.

Vadådå?

– Vi var ett hyfsat nytt lag och många unga spelare så det tog tid att få ihop det. Av någon anledning hade vi det svårt på hemmaplan. Det blev ett Solnahallen-spöke, varför vet jag inte.

En tredjedel återstår

Sju matcher återstår i den tighta allsvenskan.

– Den är sjukt jämn, vilket är roligt. Tre raka torsk och man är på nedflyttningsplats och tvärtom och man är i toppen. Det har gynnat oss eftersom vi varit ojämna.

– Vi har topp 4, vilket är kvalplats uppåt, som mål och just nu är vi ju där.

Vad talar för att ni ska hålla er där?

– Jag tycker att vi har rutinen, många har ju spelat i SSL i laget. Det blir en viktig nyckel framöver. Jag ser ljust på sluttampen. För egen del brukar jag vara bättre efter jul så det känns ju också lovande.

Derbyt börjar 13:00 nu på lördag (9/2) i Solnahallen.  

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Stora problem i SL-trafiken

Nyheter ✓Stopp på Roslagsbanan under morgonen ✓Förseningar i pendeltågstrafiken En nedriven kontaktledning har stoppat upp trafiken på Roslagsbanan och orsakat förseningar och inställda avgångar. Det är även flera förseningar på pendeln.torsdag 21/2 8:45

Taxichaufför utsatt för brutalt rån av gäng

Nyheter ✓Slagen och rånad på mobiltelefon ✓Kastade sten genom bakrutan Tidigt på onsdagsmorgonen fick polisen ett larm om en taxichaufför som blivit slagen och rånad av fem personer.onsdag 20/2 11:17

Elever strejkar efter beslut om nedläggning

Nyheter "Politikerna lyssnar inte på oss" Elever på Bergshamraskolan i Solna strejkar sedan i morse. Efter den manifestation som genomfördes i måndags ser eleverna detta som nödvändigt steg i att få politikerna att lyssna.onsdag 20/2 11:04