HETT. Patrik Hagberg, 34, ser mycket fram emot lördagens derby. En match han inte tänker förlora. Foto: Anders Ekström

Bara vinst gäller för AIK i historiskt derbyt

Patrik Hagberg, 34, har spelat mängder med matcher för AIK, men han har aldrig mött rivalen Djurgården hemma i seriesammanhang. På lördag spelas den historiska drabbningen. – En match vi absolut inte kan förlora, säger lagkaptenen.

  • Publicerad 12:00, 8 feb 2019

Att AIK och Djurgården är ärkerivaler har väl få missat. Mest rivalitet har det såklart varit inom fotbollen och hockeyn, men även inom bandy och basket.

I innebandy har Gnaget och DIF lyckats missa varandra på herrsidan i seriesammanhang – fram tills nu. På lördag väntar det första historiska innebandyderbyt, i Solnahallen, mellan rivalerna.

– Det känns fantastiskt roligt, det är ju ärkerivalen och fienden. Det är klart att rivaliteten är större inom fotbollen men det känns hett även i innebandyn, säger lagkaptenen Patrik Hagberg.

"Bara vinst som gäller"

Patrik, som själv är en stor AIK-supporter, känner sig taggad att ta sig an antagonisten. 34-åringen minns ”hatmatcherna” mot Täby.

– De hade ju sitt ursprung i Råsunda så det blev riktigt hårda och tuffa matcher. Förhoppningsvis blir det en ”upp-piskad” stämning och mycket publik på lördag. Det ska vara lite hårdare och fulare när det spelas derby.

– Det är en match som vi absolut inte får förlora, den inställningen ska bara alla ha. Bara vinst som gäller.

Ligger fyra

I oktober vann innebandyherrarna borta över Djurgården med 4–3 i en tight historia. Efter 15 omgångar ligger svartgult fyra i den norra allsvenskan.

– Det har varit upp och ner får man säga. Jämnheten har inte varit den bästa och på hösten tog vi för få poäng.

Vadådå?

– Vi var ett hyfsat nytt lag och många unga spelare så det tog tid att få ihop det. Av någon anledning hade vi det svårt på hemmaplan. Det blev ett Solnahallen-spöke, varför vet jag inte.

En tredjedel återstår

Sju matcher återstår i den tighta allsvenskan.

– Den är sjukt jämn, vilket är roligt. Tre raka torsk och man är på nedflyttningsplats och tvärtom och man är i toppen. Det har gynnat oss eftersom vi varit ojämna.

– Vi har topp 4, vilket är kvalplats uppåt, som mål och just nu är vi ju där.

Vad talar för att ni ska hålla er där?

– Jag tycker att vi har rutinen, många har ju spelat i SSL i laget. Det blir en viktig nyckel framöver. Jag ser ljust på sluttampen. För egen del brukar jag vara bättre efter jul så det känns ju också lovande.

Derbyt börjar 13:00 nu på lördag (9/2) i Solnahallen.  

Stockholm Direkt