Bästa säsongen på 10 år för SIK hockey

SIK tog sig hela vägen till kvalserien mot division 3. Därmed gjorde hockeyherrarna sin bästa säsong på drygt tio år.

  • Publicerad 17:00, 29 mar 2019

Säsongen 2009/10 spelade Sundbybergs IK i division 3 men åkte då ur. Därefter har hockeyherrarna huserat i division 4 med varierande resultat, bland annat fyra seriesegrar.

Nu, drygt tio år senare, är klubben tillbaka på nivå igen. Den nyss avslutade säsongen slutade med en avgörande kvalserie mot division 3, vilket är det bästa resultatet sedan slutet på 00-talet.

– Vi är väldigt nöjda och det har överlag varit en bra säsong. Vi nådde de målen som klubben satt upp innan säsongen, vilket känns positivt, säger huvudtränaren Adrian Hinz.

Vann division 4

Men vi tar det från början. Inför säsongen anslöt en dryg handfull spelare utifrån medan fem spelare tillkom från klubbens nedlagda J20-lag. Totalt var SIK:s herrtrupp på drygt 20 spelare, varav många är egna produkter.

Under hösten vann laget hockeyfyran.

– Det var ett av våra delmål så det känns kul. Vi hade en bra uppslutning på träning och match så det märktes på spelet. Det var kul att spela och det såg man i resultaten, fortsätter Hinz.

I allfyran, dit topplag från flera division 4-serier kvalificerade sig, blev det dock lite problematiskt.

– Vi hade då många sjuka och en del var borta av andra orsaker. När vi har tre fulla femmor vinner vi oftast, men är vi färre än så förlorar vi. Så har det varit denna säsong och det märktes tydligt i allfyran.

Vann derbykvalet

Som sjua fick SIK kvala (playoff) mot Duvbo för att ta sig till kvalserien. I två tighta matcher slogs derbyrivalen ut.

– Det var två jämna och tuffa matcher. Det är alltid roligt att spela mot Duvbo och de matcherna är prestigefulla, vilket man verkligen märkte på isen.

Därmed fick Sumpan spela kvalserie mot tre andra lag om en plats i trean. Det började visserligen med seger, men därpå fem raka torsk och en slutlig jumboplats. Bra motstånd, målvaktsstrul och en tunn trupp gjorde att SIK inte riktigt fick till det.

Oavsett är 2018/19 lagets bästa på många år.

– Vi hoppas nu kunna bygga vidare på detta och det känns positivt inför nästa säsong. Jag hoppas att vi kan behålla laget och få in ett par nya spelare. Målet blir att nå kvalet även 2019/20, avslutar Hinz.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37

Hon är häxa i Blåkulla – på riktigt

Nyheter Feministen Rosie Björkman kom ut för 30 år sedan Hon tvekar inte att kalla sig häxa. Men Rosie Björkman kokar varken grodsoppa eller äter små barn.torsdag 18/4 5:57

Hatade häxor har blivit feministiska förebilder

Nyheter Hundratals halshöggs och brändes fram till 1704 För några hundra år sedan injagade de skräck i sin omgivning och avrättades. I dag är de unga häxorna feministiska förebilder med tusentals följare i sociala medier.torsdag 18/4 5:55