BLÖTT. Daniel Mökander och hans HIK har lyckats prestera trots usla förutsättningar och nästan tagit maximalt antal poäng hittills. På annandagen väntar Spånga/Bromsten hemma (13:30). Foto: Bengt Jörnåker

Bästa starten sedan 2013/14 för Lunden

Trots usla förutsättningar och ordinarie spelare borta har Helenelunds IK övertygat. Med elva av tolv inspelade poäng hittills leder Lunden serien och har därmed gjort sin bästa säsongsstart sedan 2013.

  • Publicerad 17:27, 20 dec 2019

Det känns jättebra att spela hemma på annandagen igen. Jag hoppas att mycket folk kommer ner och att dom är nyfikna på det "nya" Lunden.

"Vintern" har verkligen varit emot bandysporten 2019. Regn och värme har ställt till det för HIK rejält. Både träningar och matcher har varit hårt drabbade och fyra av de sex spelade matcherna hittills har spelats i ösregn.

Dessutom blev tre ordinarie spelare skadade/sjuka kring premiären. Trots detta har Helenelunds IK gjort det bra – och vunnit fem av de sex matcherna hittills. Bästa starten sedan 2013/14.

– Jag är imponerad över att vi fått ihop ett lag på så kort tid. Det är en inkluderande grupp som står upp för varandra och det finns inga "superstars", säger nya tränaren Håkan Hult som är lite förvånad över starten.

– Det har varit lite överraskande, ja. Något "över budget" som man säger på affärsspråk. Då ska man också veta att vi började mot seriens, på förhand, tänkta topplag och tog då sju av åtta poäng. Killarna har verkligen gått samman och gör allt vi kommit överens om. Detta ger oss bra självförtroende och energi för fortsättningen.

Usla träningsförhållanden

Truppen började drillas hårt i försvarsspel, mentalitet och spel redan på rink och Hult tycker att han ser fin utveckling på dessa plan.

– Jag tycker vi haft ett stabilt försvarsspel och kunnat skapa chanser på eget spel. Extra imponerande eftersom hälften av truppen är nya för säsongen. Allt detta trots att vi ligger efter i träningen.

Ja, vädret har gjort att HIK har kunnat träna knappt en handfull bra pass på storis. Coachen hoppas att snart kunna träna kontinuerligt och ta nästa steg.

– Vi jobbar på med vårt och hoppas att vädret tillåter bra träning snart. Får vi det plus får tillbaka spelare, så att konkurrensen ökar, kan vi ta nästa steg. Men vi skenar inte i väg på grund av den fina starten. Jag är skittråkig men det är bara nästa träning och nästa match som gäller.

Kul avslutning på 2019

Härnäst väntar en spännande period för serieledaren. På annandagen (26/12) väntar Spånga/Bromsten hemma på Vallen (13:30). På nyår väntar sedan Gustavsberg borta och där väntas storpublik. Förra årets upplaga lockade 961 personer till Ekvallen.

– Det känns jättebra att spela hemma på annandagen igen. Jag hoppas att mycket folk kommer ner och att dom är nyfikna på det "nya" Lunden.

– "Gurra" på nyår är en speciell match mot ett lag man inte riktigt vet var man har hittills. Det är annars sådana matcher man vill spela, så det gäller att hantera det mentalt. Det är två roliga matcher att spela framöver.

Håkan Hult. Foto: Anders Ekström

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tidigt påskägg till ambulanspersonalen

Nyheter Camilla stödjer sjukvårdspersonalen under coronakrisen I år kom påsken tidigt för ambulanspersonalen. Det såg Edsbergsbon Camilla Johansson till när hon på fredagen lämnade över elva (!) kilo godis.måndag 30/3 9:01

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34

Så kan du uppleva Stockholm utan att lämna soffan

Nyheter Lista: 6 tv-tips för dig som längtar ut på stan Är du en av alla som måste vara hemma nu och börjar bli lite uttråkad? Vi listar 6 filmer och serier som låter dig hänga i olika delar av Stockholm, utan att du behöver lämna soffan.fredag 27/3 14:01
Stockholm Direkt