Linnéa Hjelm i Bele Barkarby IF Innebandy F05 spelade en av många matcher under fjolårets Scorpions Cup. Foto: Suzanne Alstermark

Bele Barkarby rustar inför rekordstor innebandycup

Första helgen i november kommer Järfällas idrottshallar att fyllas av innebandyspelande ungdomar. Då går nämligen Scorpions Cup av stapeln, med rekordmånga lag som deltar.

  • Publicerad 16:30, 23 okt 2017

Mat ska beställas till domare, funktionärer ska utbildas - förberedelserna inför Scorpions Cup som snart kommer att spelas i idrottshallar runtom i Järfälla är i full gång.

Det är Bele Barkarby IF Innebandy som står bakom cupen som arrangeras för sjuttonde året. Spelarna är i åldrarna 9-15 år och kommer från hela 130 olika lag tillhörande ett femtiotal olika klubbar.

– Förra rekordet ligger på 107 deltagande lag, men vi var ute tidigt med anmälningarna i år och har kanske varit mer på, säger arrangören Johnn Wahlgren.

När Järfälla Tidning pratar med honom är det en dryg vecka kvar till cupen som pågår 3-5 november, och det är mycket på schemat fram tills dess.

– De här två veckorna är superhektiska, det är full fart. Man får räkna med 20 personer per lag inklusive ledare. Då är vi uppe i över 2000 personer, och så tillkommer supportrar på det, mycket ska ordnas, säger Johnn Wahlgren.

Långväga lag deltar

De flesta lagen som deltar är från Stockholmsområdet, men även lag från platser som Göteborg, Örebro och Hallstahammar kommer för att spela. Johnn Wahlgren påpekar att det finns betydligt större innebandycuper för unga spelare, men att de satsar mycket på att spelarna och övriga besökare ska känna sig peppade att komma tillbaka.

– Vi har bra domare och speakers på alla matcher, och i varje match utses matchens spelare. Det blir mycket innebandy, och det ska bli jättekul!

Stockholm Direkt