Tillbaka. Efter en skada är Zakarias Berg en vinnare igen. Foto: Daniel Cannervik

Berg fick fira till slut

Brottaren Zakarias Berg, 22, vann ett nytt SM-guld efter sekunddrama.

  • Publicerad 17:50, 6 feb 2018

På förhand var det upplagt för en kamp mellan Zakarias Berg och Emil Sandahl om SM-guldet i brottningens 87-kilosklass.

När det var dags för SM-final var det just dessa bägge herrar som skulle ställas mot varandra inför en kokande publik i Brännkyrkahallen.

Zakarias Berg inledde matchen bäst och tog åt sig en tvåpoängsledning. Efter tre minuters brottning hade motståndaren Emil Sandahl utjämnat till 2–2 och vem som skulle ta hem guldet kändes ovisst.

Efter pausvilan höjdes tempot ytterligare och finalisterna visade prov på högklassig brottning.

Dramatisk avslutning

Inför den sista minuten låg Berg under med 3–2 och det såg ut som om att han inte skulle lyckas försvara sitt SM-guld från förra året.

Men med endast fem sekunder kvar kopplade Berg ett krysstag och fick ner Sandahl på mage vilket gav de två nödvändiga poängen för att vinna finalen och ta hem ett nytt SM-guld.

Formbesked

Det var ett skönt formbesked för Zakarias Berg som nyligen kommit tillbaka efter en armbågsoperation.

– Helt underbart! Efter nästan sex månader utan tävling efter armbågsoperation så känns det underbart att vara tillbaka, säger Berg efter guldet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Framgång för Ekerögäng i Uppsala Throwup

Sport Det blev fina framgångar för Crossfit-verket under Uppsala Throwup nyligen.torsdag 20/9 11:43

Suovanen missar EM efter avstängning

Sport Fälttävlansryttaren Saga Suovanen har blivit avstängd av Ridsportförbundets disciplinnämnd. Detta efter att hon i juni deltog i SM samtidigt som en annan häst på gården utreddes för ett farligt virus.torsdag 20/9 9:45

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter