Tillbaka. Efter en skada är Zakarias Berg en vinnare igen. Foto: Daniel Cannervik

Berg fick fira till slut

Brottaren Zakarias Berg, 22, vann ett nytt SM-guld efter sekunddrama.

  • Publicerad 17:50, 6 feb 2018

På förhand var det upplagt för en kamp mellan Zakarias Berg och Emil Sandahl om SM-guldet i brottningens 87-kilosklass.

När det var dags för SM-final var det just dessa bägge herrar som skulle ställas mot varandra inför en kokande publik i Brännkyrkahallen.

Zakarias Berg inledde matchen bäst och tog åt sig en tvåpoängsledning. Efter tre minuters brottning hade motståndaren Emil Sandahl utjämnat till 2–2 och vem som skulle ta hem guldet kändes ovisst.

Efter pausvilan höjdes tempot ytterligare och finalisterna visade prov på högklassig brottning.

Dramatisk avslutning

Inför den sista minuten låg Berg under med 3–2 och det såg ut som om att han inte skulle lyckas försvara sitt SM-guld från förra året.

Men med endast fem sekunder kvar kopplade Berg ett krysstag och fick ner Sandahl på mage vilket gav de två nödvändiga poängen för att vinna finalen och ta hem ett nytt SM-guld.

Formbesked

Det var ett skönt formbesked för Zakarias Berg som nyligen kommit tillbaka efter en armbågsoperation.

– Helt underbart! Efter nästan sex månader utan tävling efter armbågsoperation så känns det underbart att vara tillbaka, säger Berg efter guldet.

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Sport "Kan ligga först i slutet av säsongen" Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.fredag 10/1 15:56

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt