Bestig Mount Everest i Huddinge

Nästa helg blir Flottsbro till världens högsta berg när hinderbaneloppet Everest Challenge går av stapeln. Med andningsskydd som efterliknar känslan av tunn luft ska deltagarna ta sig genom glaciärsprickor, stormar och lavinmassor.

  • Publicerad 18:03, 28 feb 2017

– Är man sugen på äventyr utomhus och gillar att testa nya saker ska man anmäla sig. Alla kan genomföra det på sin nivå, åtminstone om man är normalt tränad. Det kan vara väldigt jobbigt, men man ska inte bli avskräckt av alla hinder, säger Tobias Coorleder, som arbetar med Everest Challenge tillsammans med grundaren Fredrik Sträng.

Nästa lördag, 11 mars, får deltagarna i Everest Challenge testa hur det kan vara att bestiga Mount Everest.

I Flottsbro pågår bygget av olika hinder längs den 8848 meter långa banan på totalt 600 fallhöjdsmeter. Fem gånger ska deltagarna ta sig upp och ner för backen.

Vad skiljer Flottsbro från Mount Everest?

– Farorna är inte dödliga i vårt lopp, annars efterliknas det så mycket som möjligt. Det kommer finnas utmanande bergsväggar, is- och stenbumlingar, balansprövningar som det mytomspunna Hillary Step och stegar för att ta sig över glaciärsprickor.

Hemlig process

Nytt för i år är en orkanvind på närmare 40 sekundmeter som deltagarna ska ta sig igenom mot slutet av loppet. Men hur den kommer skapas är fortfarande hemligt, menar Tobias Coorleder.

För den som vill se deltagarna ta sig genom orkanen kommer det arrangeras publikfest i backen. Där kommer det också gå att testa olika moment och delta i olika tävlingar.

Hur förbereder man sig bäst inför loppet?

– Backträning och löpträning är viktigt. Men det mesta sitter i huvudet. Du klarar så mycket mer än du tror. Det gäller att kämpa vidare och tänka att även om det gör ont just nu, så går det snart över. Känslan när man går i mål är så fantastiskt härlig.

Hinderbanenloppet

När: Lördag 11 mars.

Plats: Flottsbro, Huddinge.

Tid: 14.00 till 15.40 Solo (individuell tävlan).
14.00 till 15.40 Team (lagtävlan med minst personer personer per lag).
18.00 Pro (pannlampa + 10 kilo ryggsäck).

Mer information: www.everestchallenge.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.