Foto: Anders Ekström

Bianca Salming tog andra raka SM-guldet

Den fina säsongen fortsätter för Bianca Salming. I mångkamps-SM lyckades turebergaren att knipa guldet och dessutom satte hon återigen nya personliga rekord.

  • Publicerad 14:30, 13 sep 2017

Så här i efterhand är jag så nöjd!

Bianca Salming var stor favorit inför årets mångkamps-SM. Förra året tog 18-åringen guldet så det var givet att TFK:aren hade favorittrycket på sig.

Och visst skulle hon motsvara förväntningarna i Linköping. Den stora frågan var istället hur många personliga rekord Bianca skulle slå. Och om hon klarade att slå sitt totalbästa?

Det blev både ja och nej på de frågorna. Bianca "persade" på häck, höjd och 200 meter första dagen. Dagen efter blev det visserligen en mindre missräkning i längd men i spjutmomentet kastade Bianca starkt.

Men i avslutande 800 meter, då totalperset skulle slås, blev motvinden för tuff. Biancas 2:14.57 gjorde att hon missade sitt personbästa i totalen med tolv ynka poäng. Men oavsett rekordjakten tog Turebergs FK-friidrottaren ett nytt SM-guld i mångkamp.


     – Så här i efterhand är jag så nöjd! Det har varit en lång säsong och jag har varit psykiskt trött så att få avsluta hyfsat bra känns skönt. Jag tar med dig framför allt höjd och spjut, men det känns också kul att sprintgrenarna blir bättre och bättre, säger Bianca till friidrott.se och fortsätter:

– Det var kul att sätta tre personliga rekord igår men det gäller att försöka glömma bort dem så snart som möjligt för att inte bli övertaggad till nästa gren. För mig gäller det att tänka på tekniken och då går det inte att gå in och bara ge allt. 

5.883 är hennes näst bästa sjukamp och innebar en segermarginal på 394 poäng.   

Silvret tog 2015-års SM-vinnare Lovisa Östervall. Trea blev Hässelbys Malin Skogström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här kan du fira midsommar i Sollentuna

Nyheter Ska du fira midsommar i Sollentuna? Dessa firanden kan du välja på här och i närliggande kommuner.onsdag 20/6 14:14

Varmvattenbassäng hetare än någonsin

Nyheter Frågan om huruvida Sollentuna ska ha en varmvattenbassäng eller inte har förvandlats till en lokal valfråga. Nu ger sig Kristdemokraterna in i debatten. De vill utreda om en ny rehabbassäng kan...onsdag 20/6 13:40

Döda ytor ska bli levande torg

Nyheter Området runt centrum innehåller flera blåsiga, oanvända och tråkiga ytor. Nu vill kommunen ta tag i Aniaraplatsen, Turebergs torg och Turebergs park.tisdag 19/6 14:37